Actualitate, Politic

Scandal în Parlament la dezbaterea proiectului legii offshore. George Simion, către Virgil Popescu: „Hoțul” (+VIDEO)

Proiectul legii offshore a intrat, marți, în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților, însă nu fără ceva circ.

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și-a asigurat din nou atenția asupra sa, după ce a început să „tune”, în sala de ședință, la adresa ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu. Pe care l-a etichetat drept „hoț”.

Simion către ministru: „E un hoț!”

„Să înțeleagă toată lumea din sală – domnul e reprezentantul de la OMV Petrom și ăsta este hoțul de ministru al Energiei!

Ministrul Energiei și reprezentantul OMV Petrom. Iubire mare, trebuie să dăm gazele la austrieci. Hoțul ăsta (Virgil Popescu, n.red.), nevasta lui are o benzinărie de la OMV Petrom. Și vine astăzi în fața voastră… E un hoț!”, a susținut Simion, fprp ca Virgil Popescu să îi răspundă în vreun fel.

 

 

AUR a votat împotrivă, la Senat

Săptămâna trecută, proiectul legii offshore a trecut de Senat. Iar la acea dată, respectiv pe 11 mai, cei de la partidul condus de către George Simion au ținut să anunțe public faptul că AUR a fost singurul partid politic care a votat împotriva acestui proiect.

„De la tribuna Senatului, liderul grupului parlamentar Claudiu Târziu i-a acuzat de ticăloşie, trădare şi ipocrizie pe cei care au susţinut proiectul: „Românii dau resursele pentru străini, ca să se îndestuleze alţii din ce avem noi!”” – sună mesajul scris în 11 mai pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor.

Popescu, în 11 mai: „Prin această lege vom asigura independența și securitatea energetică a României”

Tot la acea dată, până ca propunerea legislativă să ajungă în dezbateri în comisiile de la Camera Deputaților, for decizional, ministrul Popescu transmitea, între altele, prin intermediul aceleiași rețele de socializare, că „prin această lege vom asigura independența și securitatea energetică a României și, totodată, prin modificările propuse vom stimula dezvoltarea înteprinderilor mici şi mijlocii implicate în sectorul offshore, a industriilor conexe, precum şi a celor afectate pozitiv de impactul economic indirect şi indus generat de proiectele offshore”.

„Aceste resurse suplimentare de gaze naturale, ar contribui la asigurarea aprovizionării sustenabile a României cu energie, la atingerea ţintelor de decarbonizare pe termen lung, precum şi la dezvoltarea infrastructurii naţionale, sau a altor industrii cu valoare adăugată mare, respectiv chimia şi petrochimia”, a mai scris ministrul Energiei, miercurea trecută, în 11 mai.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile