Actualitate

Scandal uriaș în politică: Parlamentarii USR s-au dovedit „mai răi decât cei PSD”. Animalele se coc de vii din cauza USR

USR a fost acuzat că a votat alături de AUR și PSD împotriva interzicerii exportului de animale vii pe timpul verii. Mai precis, Organizaţia Agent Green acuză parlamentarii USR că au blocat, în ultima zi de lucru, legea care ar fi aprobat ordonanța de urgenţă pentru interzicerea exportului de animale vii măcar pe timpul verii.

Reprezentanții Agent Green spun că cei de la USR au blocat, alături de AUR și PSD, legea care ar fi aprobat ordonanța de urgență pentru interzicerea exportului de animale vii pe timpul verii. Gabriel Păun, președintele Agent Green, a vorbit despre efectele acestui vot. Pe de altă parte, parlamentarul USR Cristian Seidler a explicat de ce USR nu a votat în favoarea proiectului.

Agent Green consideră că parlamentarii USR s-au dovedit „mai răi decât cei PSD”

„USR și AUR se dovedesc astăzi la fel ca PSD. Parlamentarii lor au blocat în ultima zi de lucru legea care ar fi aprobat OUG-ul pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii. Acum este caniculă și animalele se coc de vii în vapoare și camioane. Suferința lor inutilă și moartea lor în chinuri este exclusiv pe mâinile parlamentarilor care au votat împotriva acestei legi.

„USR şi AUR se dovedesc astăzi mai răi decât cei din PSD. Parlamentarii USR au blocat în ultima zi de lucru legea care ar fi aprobat OUG-ul pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii. Acum este caniculă şi animalele se coc de vii în vapoare şi camioane. Suferinţa lor inutilă şi moartea lor în chinuri este exclusiv pe mâinile USR”, afirmă reprezentanții Agent Green într-o postare pe Facebook.

Suferinţa şi moartea în chinuri a animalelor este pe mâinile USR

„Se viza finalizarea unui prim pas în direcția înlocuirii exportului de animale vii cu exportul de carne refrigerată și congelată, un lucru care ar pune capăt suferinței inutile a animalelor și ar aduce beneficii economice României. Acest prim pas era suspendarea exportului de animale vii pe timpul verii, când riscul de dezastre din cauza stresului termic este uriaș. Mortalitatea poate fi foarte mare”, a spus Gabriel Păun.

„Am atacat și USR, și AUR, și PSD, pentru că au votat în bloc împotriva acestei legi. A fost o surpriză pentru toată lumea acest vot în ultima zi de lucru. Acum ne confruntăm cu efectele, pentru că este caniculă. Văd aici două scenarii: ori nu au citit amendamentele – și mi-e greu să cred că un partid care și-a asumat prezența în Parlament votează fără să știe ce a votat – ori a fost un atac la premier, ceea ce iarăși nu este ok, pentru că este un subiect transpartinic, un subiect de interes public și nu le face cinste celor care au votat asta. Îi invităm la dialog, îi invităm să remedieze de urgență această gafă”, a spus Păun.

Deputatul USR PLUS Cristian Seidler: Legea nu a fost votată din cauza altor amendamente, nu a celor legate de transportul animalelor.

„Niciunul dintre scenariile pe care le-am auzit nu se susține. OUG de care vorbim nu are nicio legătură cu subiectul, este o OUG care prorogă niște termene în diverse alte domenii. La Senat, într-adevăr, s-au depus niște amendamente care introduc în legea de aprobare a ordonanței niște chestiuni referitoare la protecția animalelor, despre care discutăm aici, și care au fost votate în unanimitate de Senat, inclusiv de senatorii USR PLUS”, a precizat Seidler.

„La Camera Deputaților, în aceeași lege se inserează în comisie niște amendamente care nu privesc deloc protecția animalelor, dar care cresc niște tarife în domeniul gospodăririi apelor, fără ca această chestiune să fi fost discutată în coaliție sau să fie în programul de guvernare. De aceea, noi am votat în sensul retrimiterii, de fapt de respingere a legii și efectul ar fi reajungerea ei la comisie pentru că acele amendamente care introduc taxe suplimentare să fie eliminate”, a adăugat el.

„În plus, în momentul de față există o lege de protecție a animalelor în situația exporturilor. E adevărat, nu e în concordanță cu un regulament european care prevede un grad de protecție mai înalt. În schimb, regulamentul european, care nu e o directivă, se aplică în toate țările UE, deci și în România, în forma în care a fost adoptat la nivelul UE. Animalele ce urmează a fi exportate beneficiază de protecția dată de regulamentul european. Dacă nu se întâmplă în realitate, nu e din cauza lipsei legislației”, a mai spus parlamentarul.

„Nu ne opunem la această chestiune, dimpotrivă, și nu e nimic negociabil aici. Am votat-o la Senat, dar a intervenit o altă chestiune în același pachet. Atunci când primim la găleată legiferare în care sunt lucruri și bune, și rele, nu putem de dragul lucrurilor bune să închidem ochii la lucruri rele”, a mai spus Seidler la Digi24.

Agent Green: USR a dezamăgit încă o dată prin faptul că a blocat legea

„Ruşine USR. Ne-aţi dezamăgit deja odată că nu v-aţi luptat pentru şefia ministerului mediului şi din nou acum că aţi blocat această lege care nu era decât un mic pas pentru o lume mai bună pe care România şi-o doreşte”, susţin cei de la Agent Green,

Sursa: evz.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile