Actualitate

SCRISOARE deschisă de la medici și oameni de știință către EMA. Totul cu privire la îngrijorările legate de vaccinul împotriva COVID-19

Scrisoarea publicată în spațiul online a fost trimisă Agenției Europene a Medicamentelor (EMA) și Președintelui Consiliului Europei, Charles Michel, dar și Ursulei von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, scrie doctors4covidetichs. 

Textul scrisorii

„În calitate de medici și oameni de știință, susținem, în principiu, utilizarea de noi intervenții medicale care sunt dezvoltate și desfășurate în mod corespunzător, după ce am obținut consimțământul informat de la pacient. Această poziție cuprinde vaccinurile în același mod ca și cele terapeutice.

Observăm că o gamă largă de efecte secundare este raportată în urma vaccinării persoanelor mai tinere sănătoase anterior cu vaccinurile COVID-19 pe bază de gene. Mai mult, au existat numeroase rapoarte mass-media din întreaga lume a caselor de îngrijire care au fost lovite de COVID-19 în câteva zile de la vaccinarea rezidenților. Deși recunoaștem că aceste evenimente ar putea fi, fiecare dintre ele, coincidențe nefericite, suntem îngrijorați de faptul că au existat și continuă să existe o examinare inadecvată a posibilelor cauze de boală sau deces în aceste circumstanțe, mai ales în absența a examinărilor post-mortem.

În special, ne întrebăm dacă problemele referitoare la siguranța vaccinurilor au fost abordate în mod adecvat înainte de aprobarea lor de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Ce se solicită?

Prin urgență, solicităm ca EMA să ne ofere răspunsuri la următoarele aspecte:

1. După injecția intramusculară, trebuie să ne așteptăm ca vaccinurile pe bază de gene să ajungă în sânge și să se disemineze în tot corpul. Solicităm dovezi că această posibilitate a fost exclusă în modelele pre-clinice de animale cu toate cele trei vaccinuri înainte de aprobarea lor pentru utilizarea la om de către EMA.

2. Dacă aceste dovezi nu sunt disponibile, trebuie să se aștepte ca vaccinurile să rămână prinse în circulație și să fie preluate de celulele endoteliale. Există motive să presupunem că acest lucru se va întâmpla în special în locurile cu flux lent de sânge, adică în vasele mici și capilare. Solicităm dovezi că această probabilitate a fost exclusă în modelele animale pre-clinice cu toate cele trei vaccinuri înainte de aprobarea lor pentru utilizarea la om de către EMA.

3. Dacă astfel de dovezi nu sunt disponibile, trebuie să ne așteptăm ca în timpul exprimării acizilor nucleici ai vaccinurilor, peptidele derivate din proteina vârf să fie prezentate prin calea MHC I – la suprafața luminală a celulelor. Multe persoane sănătoase au limfocite CD8 care recunosc astfel de peptide, care se pot datora infecției anterioare cu COVID, dar și reacțiilor încrucișate cu alte tipuri de Coronavirus. Trebuie să presupunem că aceste limfocite vor lansa un atac asupra celulelor respective. Solicităm dovezi că această probabilitate a fost exclusă în modelele animale pre-clinice cu toate cele trei vaccinuri înainte de aprobarea lor pentru utilizarea la om de către EMA.

4. Dacă astfel de dovezi nu sunt disponibile, trebuie să se aștepte că leziunile endoteliale cu declanșarea ulterioară a coagulării sângelui prin activarea trombocitelor vor apărea în nenumărate locuri din corp. Solicităm dovezi că această probabilitate a fost exclusă în modelele animale pre-clinice cu toate cele trei vaccinuri înainte de aprobarea lor pentru utilizarea la om de către EMA.

5. Dacă astfel de dovezi nu sunt disponibile, trebuie să se aștepte că acest lucru va duce la o scădere a numărului de trombocite, apariția dimerilor D în sânge și la o multitudine de leziuni ischemice în tot corpul, inclusiv în creier, măduva spinării și inimă. . Tulburările de sângerare pot apărea în urma acestui nou tip de sindrom DIC, incluzând, printre alte posibilități, sângerări abundente și accident vascular cerebral hemoragic. Solicităm dovezi că toate aceste posibilități au fost excluse în modelele pre-clinice de animale cu toate cele trei vaccinuri înainte de aprobarea lor pentru utilizarea la om de către EMA.

6. Proteina vârf SARS-CoV-2 se leagă de receptorul ACE2 de pe trombocite, ceea ce duce la activarea lor. S-a raportat trombocitopenie în cazurile severe de infecție cu SARS-CoV-2. Trombocitopenia a fost raportată și la persoanele vaccinate. Solicităm dovezi că pericolul potențial de activare a trombocitelor care ar duce, de asemenea, la diseminarea coagulării intravasculare (DIC) a fost exclus cu toate cele trei vaccinuri înainte de aprobarea lor pentru utilizare la om de către EMA.

7. Măturarea pe tot globul SARS-CoV-2 a creat o pandemie de boală asociată cu multe decese. Cu toate acestea, până la momentul luării în considerare pentru aprobarea vaccinurilor, sistemele de sănătate din majoritatea țărilor nu mai erau sub amenințarea iminentă de a fi copleșite, deoarece o proporție din ce în ce mai mare din lume fusese deja infectată și cel mai grav din pandemie se diminuase deja. În consecință, solicităm dovezi concludente că o urgență reală exista la momentul acordării de către EMA a autorizației condiționate de introducere pe piață producătorilor celor trei vaccinuri, pentru a justifica aprobarea lor de a fi utilizată la om de către EMA, presupus din cauza unei astfel de urgențe.

În cazul în care toate aceste dovezi nu vor fi disponibile, solicităm retragerea aprobării pentru utilizarea vaccinurilor pe bază de gene până când toate problemele de mai sus vor fi în mod direct abordat prin exercitarea due diligence de către EMA.

Există îngrijorări serioase, inclusiv, dar nelimitate la cele subliniate mai sus, că aprobarea vaccinurilor COVID-19 de către EMA a fost prematură și nesăbuită și că administrarea vaccinurilor a constituit și încă constituie „experimentare umană”, care a fost și încă încalcă Codul de la Nürnberg.

Având în vedere situația de urgență, vă rugăm să răspundeți la acest e-mail în termen de șapte zile și să vă adresați în mod substanțial tuturor preocupărilor noastre. Dacă alegeți să nu respectați această cerere rezonabilă, vom face publică această scrisoare.”, scriu aceștia.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile