Actualitate, Politic

Senatorii și-au votat salarii mai mari după ce CCR a declarat că sunt neconstituționale –  Deputatul Mihai Lasca (Partidul Patrioții Poporului Român)  a anunțat, va vota ÎMPOTRIVA proiectului care prevede majorarea indemnizațiilor la miniștri și parlamentari!

Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștriilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

 

 

Cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) senatorii au dat undă verde majorărilor chiar în ziua în care Curtea Constituțională, la sesizarea USR, a declarat neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariilor demnitarilor.

Sunt vizate indemnizațiile președintelui, miniștriilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale, precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

Votul vine la doar câteva ore distanță după ce Curtea Constituțională a decis că două proiecte care stabileau creșteri salariale sunt neconstituționale.

Senatul este primă Cameră sesizată pe proiectul de lege, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Deputatul Mihai Lasca (Partidul Patrioții Poporului Român) așa cum a anunțat, va vota ÎMPOTRIVA proiectului care prevede majorarea indemnizațiilor la miniștri și parlamentari!

„România și românii se află într-o situație cât se poate de critică iar mărirea salariilor PARLAMENTARILOR mulți fiind TRĂDĂTORI dintre ei, este ultimul lucru care ar trebui să se întâmple!”– poate fi citit pe pagina de Facebook a deputatului.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile