Actualitate, Externe, Politic

Serghei Lavrov: „SUA au prevăzut să-l elimine pe Putin”. „Pentagonul vorbește de decapitare la Kremlin”

Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, Statele Unite se pregătesc să îl elimine pe președintele rus Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat agenției ruse de știri de stat TASS, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov s-a referit la declarații venite de peste Atlantic.

„Distrugerea Rusiei, obiectivul strategic al SUA”

Potrivit acestuia, „oficiali anonimi ai Pentagonului” vorbesc despre „o mișcare de decapitare la Kremlin”. „Ei amenință, de fapt, cu eliminarea fizică a șefului statului rus”, Vladimir Putin, a declarat Lavrov.

Chestiune care este luată în serios de către ministrul rus, care nu este indiferent la această situație. „Dacă astfel de idei sunt într-adevăr prețuite de cineva, acea persoană ar trebui să se gândească foarte bine la posibilele consecințe ale unor astfel de planuri”, a spus el, notează La Libre.

Apoi, Serghei Lavrov a vorbit despre dorințele NATO și ale administrației Joe Biden, despre care a spus că sunt „antirusești”.

„Nu este niciun secret că obiectivul strategic al Statelor Unite și al aliaților săi din NATO este de a învinge Rusia pe câmpul de luptă, ca o modalitate de a slăbi sau chiar distruge țara noastră”.

Ministrul rus de Externe și-a încheiat interviul denunțând dorințele unor lideri și foști lideri, printre care președintele ucrainean Volodimir Zelenski și fostul premier britanic Liz Truss.

„Se pare că au abandonat complet orice decență. Una a declarat în mod decisiv că este total pregătită să ordone un atac nuclear. Celălalt cere lovituri nucleare preventive din partea NATO împotriva Rusiei”.

 

Sursa: Tudor Borcea/ Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile