Actualitate, Externe

Șeriful de Los Angeles refuză discriminarea persoanelor pe baza vaccinărilor

Șeriful de Los Angeles refuză să pună în aplicare un ordin al Departamentului Sănătății, pentru impunerea obligativității măștilor în spațiile interioare, indiferent de starea de vaccinare

Șeriful ținutului Los Angeles, Alex Villanueva, a declarat că nu va pune în aplicare ordinul Departamentului de sănătate intrat în vigoare sâmbătă la ora 23:59, pentru reintroducerea obligativității măștilor în spațiile publice de interior, indiferent de starea de vaccinare. Ordinul demonstrează practic că autoritățile se tem că vaccinații pot transmite în egală măsură cu cei nevaccinați așa-zisa „variantă Delta” a virusului Covid.

Vineri după-amiază, Villanueva a lansat o declarație în care afirmă că Departamentul Șerifului va rămâne concentrat pe alte probleme de siguranță publică.

„Forțarea celor vaccinați și a celor care au contractat deja COVID-19 să poarte măști în interior nu este susținută de știință și contrazice recomandările Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC)”, a spus Villanueva. „Departamentul de Sănătate Publică al Județului Los Angeles (DPH) are autoritatea de a pune în aplicare ordinul, dar departamentul Șerifului din Los Angeles, subfinanțat, nu va cheltui din resursele noastre limitate pentru aceasta și va cere în schimb respectarea voluntară.”, a transmis acesta, inclusiv pe contul oficial de Facebook.

Datele recente din LA Times arată că 52,3% dintre locuitorii județului sunt complet vaccinați. Cu toate acestea, în ultima lună, spitalizările au crescut de la 216 la 452, informează Daily Wire.

Iată și mesajul Twitter al Șerifului comitatului (județului) LA:

Sursa: Andrei Nicolae/ActiveNews 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile