Actualitate, Politic

Singura senatoare care s-a interesat de incidentul de la Spitalul „Marius Nasta”. Diana Șoșoacă: „Nu aveți bunul simț să vă dați demisia”

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a întors din Valea Jiului unde a mers să își arate solidaritatea față de minerii care fac grevă, direct la Spitalul „Marius Nasta”. Aceasta a ajuns exact când Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pleca.

Întâmpinat de Șoșoacă

Ministrul Sănătății tocmai făcuse declarații, alături de managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, și de colonelul Șchiopu de la ISU București-Ilfov despre incidentul de la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului. Senatoarea Șoșoacă îl interpelează pe actualul Ministru al Sănătății cu privire la incident, deoarece există și antecedente, dar acesta refuză să vorbească. Alte două incendii produse în unități de terapie intensivă de la spitale COVID (la Piatra Neamț și la „Matei Balș” în București) au dus, în decurs de numai câteva luni, la moartea câtorva zeci de pacienți și au arătat deficiențele majore ale sistemului de sănătate.

„Câți oameni trebuie să moară?”

„Câți oameni trebuie să mai moară ca dumneavoastră să vă dați demisia? Spuneți! Sunteți pentru a doua oară ministru al sănătății! Nu aveți bunul simț să vă dați demisia! 22 de morți la spitalul Matei Balș și până acum nu v-ați dat demisia. Poporul vă cere demisia”, a strigat Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă precizează că l-a contactat telefonic de mai multe ori pe Ministru, dar acesta nu a răspuns solicitărilor. Mai mult, îl acuză pe acesta că ar fi o manipulare pentru a putea privatiza sistemul sanitar din România.

Bodyguarzii nu au lăsat-o să intre

Senatoarea a fost împiedicată de bodyguarzii Spitalului să intre în incintă, bruscând-o, ulterior Șoșoacă răspunzând: „Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine! N-ai voie, ia mâna de pe mine! Ăsta e abuz în serviciu! Ia mâna de pe mine, că n-ai voie să pui mâna pe mine! Dă-te la o parte, că ai cuvântul meu că vei păți ce va păți un om care se opune unui demnitar!”, a spus Șoșoacă.

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile