Actualitate

Situație complet ilogică: Clujul, al doilea cel mai vaccinat oraș din țară, campion la infectări raportate dar se pregătesc pentru festivaluri

Clujul ocupă locul doi după Capitală în privința vaccinării împotriva Covid-19. În același timp, la Cluj, numărul infectărilor crește de la o zi la alta. Pe scurt, potrivit datelor furnizate în domeniu, Clujul a atins o rată vaccinală de aproape 45%, dar cu toate astea, într-o singură zi, numărul de infectări a ajuns la 22, relatează Ziar de Cluj.

„Acoperirea vaccinală în municipiul București, la populația eligibilă de peste 12 ani, este de 48,35%, urmat de județul Cluj, cu 44,8%, practic aceste două județe sunt cu o rată de acoperire vaccinală de peste 40%”, afirma Valeriu Gheorghiță săptămâna aceasta, într-o conferință de presă.
Până în prezent, la nivelul Clujului au fost administrate 384 de doze de vaccin, însumând 542.014 doze. Însă, spre surprinderea autorităților, numărul noilor infectări menține Clujul într-un top negativ.

Așadar, al doilea cel mai vaccinat oraș din țară, se află în topul „infectărilor cu Covid”, unde rata de incidență a înregistrat o creștere de la 0,24 la 0,26/1000 locuitori.

Primarul Emil Boc a prezentat cifre menite să îi convigă pe clujeni de faptul că nu ar trebui să fie speriați de valul patru deoarece aceste va fi mult diminuat comparativ cu valul doi sau trei. De asemenea, Boc îi îndeamnă în continuare pe cetățeni să se vaccineze dacă vor să revină la normalitate. 

Sursa : ActiveNews
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile