Actualitate, Politic

Sorin Cîmpeanu: Testarea elevilor în ȘCOLI, să fie fără acordul părinților!

Ministrul Cîmpeanu a vorbit despre testarea elevilor cu testele din salivă, în şcoli. Acesta a adus în atenția publicului un detaliu care ar putea stârni revolta părinților: „Nu cred că e nevoie de formulare de acord”.
Mai exact, Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat că nu ar fi nevoie de acordul din partea părinţilor pentru a putea fi folosite în şcoli teste cu probe din salivă, pentru a fi depistată infecţia cu COVID-19. Practic elevii putând fi testați fără ca părinții să știe.

Ministrul a spus referitor la acordul părintelui pentru testarea copilului cu salivă, că ar fi exagerat: ,,Nu cred că trebuie să exagerăm în cazul ăsta”

Sorin Cîmpeanu: „E o măsură de screening, nu cred că pentru această măsură de screening, care nu este un act medical, e nevoie de formulare de acord. Este pur şi simplu prelevarea unui strop de salivă. Nu cred că trebuie să exagerăm în cazul ăsta. Există aceste teste utilizate în mai multe state europene, este adevărat, nu este un test omologat la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, dar este un test omologat la nivelul unor agenţii naţionale, precum cele din Franţa sau Austria”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, , la postul B1 Tv, citat de News.ro.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că rezultatul testului din salivă trebuie confirmat printr-un test antigen sau RT-PCR.

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate, miercuri, adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening, potrivit Romania TV.

 

Sursa: Comentator.ro /Romania TV

guest
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Durdeu Alina
Durdeu Alina
2 ani în urmă

Acest incompetent ministru asa zisei educatii care e in coma demult, crede sau doar zice ca aceasta prelevare NU este act medical!!! Este de o incultura crasa acest ins care decide politic ce e medical si ce nu considera el . Sa nu uite ca, daca se incepe aceasta mizerie prin care practic ei bor sa i-a copilul de la famlie.
Sper sa scuipe aceste informatii odioase de stil nazist spre uitare pt ca parintii il vor linsa si executa ca pe un sobolan.
Dragi parinti scoateti-va copii de la scoli pt ca devon incet lagare pt copii. Scoateti copii in masa , nu luati parte la genocid.

Bela
Bela
2 ani în urmă

Am o prietena in Austria, unde se fac copiilor teste de genul. In urma unui astfel de test copilul a dat pozitiv. Urgent a fost izolat și trimis acasă in carantină cu întreaga familie. A doua zi i s-a făcut testul PCR, care a dat negativ. Cu toate acestea au trebuit să rămână in carantină cu toții 14 zile, fiind verificați periodic, inclusiv de poliție. Deci…nebunie curată!!!

Dotica
Dotica
2 ani în urmă

Domnule Campeanu sa decizi pentru copii pe care -i ai

Marcu
Marcu
2 ani în urmă

NU acceptăm decât școala NORMALĂ, adică școala fără masca de protecție pe fețele copiilor, fără testarea și vaccinarea lor și fără mascarada digitală.

Telefon
720649016
Gheorghe Marinela
Gheorghe Marinela
2 ani în urmă

Nebunie curata!!!