Actualitate, Externe, Politic

Soția lui Macron voia un falus uriaș peste Notre-Dame în locul turlei distruse de incendiu

Fostul ministru al Culturii din Franța, Roselyne Bachelot, a publicat joi, 5 ianuarie, o carte în care revine la experiența sa în guvernul Macron. Cartea se numește „682″ ca număr de zile petrecute în ultimul guvern responsabil de Cultură, scrie ȘtiripeSurse.

Aceasta vrea să revină la proiectul de reconstrucție a Notre-Dame-de-Paris, care a fost incendiată în 2019. Subiectul discuției la constituit turla acesteia, care desigur, a făcut obiectul mai multor propuneri de arhitectură și design, inclusiv propuneri moderne, clasice, sau originale. Propunerea sa personală în cadrul Comisiei Naționale de Arhitectură și Patrimoniu a fost aceea unei reconstrucții identice însă Palatul Élysée dorește, dimpotrivă, ceva mai îndrăzneț: „Când mă întorc, cabinetul este stresat: Elysée visează la un „gest arhitectural” și mă acuză că îmi fac doar capul”, informează jurnaliștii La Dépêche.
Câteva zile mai târziu, Roselyne Bachelot a luat prânzul cu Brigitte Macron, soția lui Emmanuel Macron. În acest fragment, relatat de jurnalistul politic RTL William Galibert, Roselyne Bachelot spune: „Nu regret această insubordonare când, după ce a luat prânzul câteva zile mai târziu cu Brigitte Macron, îmi va arăta un proiect care culminează cu un fel de falus erect, înconjurat la baza sa de bile de aur …”
Potrivit informațiilor din La Dépêche, Brigitte Macron ar fi transmis acest proiect arhitectural, care ajunsese la ea cu câteva zile mai devreme, ministrului Culturii de la acea vreme. Acest proiect ar fi constat, de fapt, într-o reproducere aproape identică a turlei Notre-Dame, toate ornamentate cu zeci de globuri, „inspirate de un rozariu”.
Turla catedralei va fi reconstruită în cele din urmă identic.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile