Actualitate

Specialist ATI Coletina/ Laura Zarafin îl pune la zid pe Voiculescu. „Nimeni nu poate ascunde morții”

Un specialist ATI de la Spitalul Coletina, a scris un mesaj pe Facebook legat de declarația fostului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care declară că sunt cu aproximativ 500 de morți în plus la acel spital. Laura Zarafin spune că USR-istul a făcut un mare rău tuturor și că nimeni nu poate ascunde morții.

Declarația medicului

”Eu nu am înţeles ce a vrut să spună dl fost ministru, nu a fost foarte clar în exprimare, dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nu de alta, dar nimeni nu poate ascunde morţii, iar despre metoda de raportare putea să discute altfel”, a scris medicul pe Facebook.

Voiculescu a dat ca exemple în acest caz Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan. Zarafin continuă și spune că „atunci când moare un om, medicul de gardă ATI – pentru că de obicei in ATI se întâmplă asta fiind secţia cu cazuri critice – completează o mulţime de acte, întocmeşte epicriza de deces, care conţine toate informaţiile despre evoluţia pacientului, terapia aplicată, parametrii ventilatori şi rezultate ale analizelor.

Acte și cauza decesului

Pune apoi diagnosticele de deces, specificând cauza imediată a decesului, precum şi cauze antecedente şi alte stări morbide importante. Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem şi se trec datele (nu numai decesul, ci şi nr foii de observaţie , CNP -ul pacientului şi cod de caz de la DSP). Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat , ba încă asta se întâmplă imediat”.

 

Sursa foto: Facebook Laura Zarafin

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile