Datele departamentului de politici de sănătate publică din Anglia privind răspândirea coronavirusului arată că 65% dintre spitalizările și decesele datorită COVID-19 se înregistrează în rândul persoanelor vaccinate cu prima doză, realtează LifeSite.
Public Health England (PHE) a publicat pe 6 iulie un raport care detaliază răspândirea variantei Delta a virusului și include spitalizări și decese în care Covid-ul a fost un factor între 1 februarie 2021 și 2 august 2021.
Agenția, a subliniat un total de 300.010 „cazuri Delta confirmate și provizorii” ale virusului în Anglia. Dintre aceste „cazuri”, 151.054 au fost descoperite în rândul persoanelor nevaccinate, reprezentând puțin peste 50%, în timp ce 117.115 dintre cei care au fost depistați pozitiv au primit cel puțin o doză de vaccinuri anti-COVID. Un total de 31.841 de persoane au fost marcate ca fiind „fără legătură”, deoarece acestea „reprezintă numărul de secvențe care nu sunt prezente în cadrul sistemului de supraveghere englez”, provenind cel mai probabil din administrațiile celorlalte națiuni britanice.
Categoria celor vaccinați este împărțită în cei care au fost depistați pozitiv după ce au primit primul vaccin, atât în termen de 21 de zile de la injecție, cât și după acest termen, și cei care au fost vaccinați cu ambele doze.
În cazul celor care au primit primul vaccin, 24.018 au fost testați pozitiv pentru COVID în termen de 21 de zile și 46.089 după 21 de zile. Acest lucru reprezintă 8 la sută și, respectiv, 15,4 la sută din cifra totală de „cazuri”.
În rândul celor care au primit două vaccinuri, 47.008 au fost testați pozitiv, reprezentând 15,7 la sută din cele 300.010 infecții Delta. În total, 39,1 la sută dintre infecțiile cu varianta Delta, care reprezintă aproximativ 99 la sută din totalul infecțiilor cu COVID din Marea Britanie și care au fost detectate prin testare, sunt atribuibile celor care au primit cel puțin o doză de „vaccin” experimental împotriva virusului.
Inventatorul tehnologiei ARNm care este în prezent implementată pe scară largă în vaccinurile împotriva COVID-19, Dr. Robert Malone, și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la posibilitatea ca vaccinurile să ducă la creșterea ratei de mortalitate a virusului COVID-19.
Malone, care este, de asemenea, un medic licențiat, primind pregătire medicală la Universitatea Northwestern, la Facultatea de Medicină a Universității Harvard și la UC Davis, i-a spus lui Steve Bannon într-un interviu în cadrul emisiunii sale War Room: Pandemia show, că o încărcătură virală crescută la cei vaccinați „este exact ceea ce s-ar vedea dacă s-ar întâmpla o îmbunătățire dependentă de anticorpi (ADE)”.
Malone a explicat pe scurt că un de proces de întărire a virusului poate apărea în urma anumitor tipuri de vaccin și care, altfel, nu s-ar fi întâmplat dacă vaccinul nu ar fi fost folosit ca intervenție.
„Acesta este cel mai rău coșmar al vaccinologului”, a explicat Malone. „S-a întâmplat cu virusul sincițial respirator și în anii ’60 și a provocat mai multe decese de copii la cei care au primit vaccinuri decât la cei nevaccinați. S-a întâmplat cu Dengvaxia, vaccinul împotriva dengue”, a adăugat cercetătorul.
De fapt, preocupările lui Malone pot fi observate în cazul Spaniei, care și-a intensificat agresiv eforturile de a administra vaccinurile COVID celor aproximativ 47,5 milioane de cetățeni ai săi. În prezent, aproximativ 70 % dintre spanioli au primit prima doză de „vaccin”, iar 60,5 % dintre ei au primit schema completă, potrivit revistei germane de știri FOCUS.
În timp ce Tribunalul Constituțional din Spania a menținut recent o hotărâre care suspendă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, președintele țării, Pedro Sánchez, a încercat să aducă vaccinul la cât mai multe persoane, bucurându-se de faptul că națiunea vest-europeană „se apropie din ce în ce mai mult de obiectivul de a avea 70 la sută din populație complet vaccinată”.
În ciuda implementării rapide și răspândite a vaccinurilor în Spania, țara a înregistrat recent unul dintre cele mai mari vârfuri din Europa în ceea ce privește infectarea cu virusul. La sfârșitul lunii iunie, existau aproximativ 125.000 de „infecții active”, dar în decurs de o lună acest număr a crescut la peste 500.000.
La 9 august, există 712.457 de infecții active, dintre care 2.031 au dus la spitalizare, potrivit Worldometer. Reuters a relatat că, în aceeași perioadă de timp, utilizarea paturilor de terapie intensivă din spitalele spaniole dedicate pacienților cu COVID a crescut, de asemenea, cu aproximativ 0,4 la sută.
Numărul deceselor persoanelor depistate pozitiv la testul de depistare a virusului nu a crescut într-o proporție similară în cursul lunii iulie. Rata zilnică a deceselor a rămas oarecum stabilă pe tot parcursul lunii iulie, dar a făcut un salt brusc între ultima săptămână din iulie și prima din august, când rata aproape s-a dublat, trecând de la 43 de decese pe zi la 75 pe zi în timpul unei medii mobile de șapte zile.
Sursa: Cătălin Vușcan /ActiveNews