Actualitate

Vopsea aruncată pe statuia lui Brukenthal din centrul Sibiului

Sâmbătă dimineaţa, 9 octombrie, mult discutata statuie a baronului Samuel von Brukenthal din Piaţa Mare a Sibiului a fost murdărită cu vopsea de un trecător.

Poliţia Municipiului Sibiu a fost sesizată de către Poliţia Locală că în cursul dimineţii, în jurul orei 06:00, un bărbat a aruncat cu o substanţă ce pare a fi vopsea pe statuia din faţa Muzeului Brukenthal.    Poliţiştii locali au văzut momentul distrugerii pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale sistemului de supraveghere video din oraş.

„Ca urmare a investigaţiilor preliminare efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigaţii Criminale, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de distrugere, în prezent fiind în derulare cercetări în vederea identificării persoanei în cauză şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Reamintim că sute de oameni au protestat pe data de 18 septembrie, în Piaţa Mare din centrul Sibiului, la o săptămână de la dezvelirea monumentului care a avut loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Momentul, cel din 11 septembrie, a încins spiritele între naţionalişti şi istorici.

Sursa: adevarul.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile