Actualitate, GREAT RE!SET

SUA: Anthony Fauci a fost interogat timp de șapte ore de către procurorii generali republicani. Un lucru este clar: Când Fauci vorbește – presa cenzurează

Anthony Fauci a fost interogat miercuri timp de șapte ore de către procurorii generali republicani din două state, în cadrul unui proces în care se susține că el și alți oficiali de la Casa Albă s-au sprijinit pe companiile de socializare pentru a limita dezbaterile despre COVID-19 în perioada de vârf a pandemiei, transmite NYPost.

„Un lucru este clar: în urma depoziției de 7 ore a doctorului Fauci de astăzi”, a proclamat pe Twitter procurorul general al statului Missouri și senator ales al SUA, Eric Schmitt. „Când Fauci vorbește – social media cenzurează”.

Schmitt și procurorul general al statului Louisiana, Jeff Landry, au fost autorizați luna trecută de un judecător federal să îl interogheze pe consilierul medical șef al Casei Albe, în vârstă de 81 de ani, care urmează să se pensioneze luna viitoare.
„De când am intentat procesul nostru de referință, am descoperit documente și informații care arată o coordonare clară între administrația Biden și companiile de social media în ceea ce privește cenzurarea discursului, dar nu am terminat încă”, a declarat Schmitt într-o declarație marți. „Avem de gând să obținem răspunsuri în numele poporului american. Rămâneți pe recepție”.
„Merităm cu toții să știm cât de implicat a fost Dr. Fauci în cenzurarea poporului american în timpul pandemiei COVID”, a adăugat Landry. „Și voi continua să lupt pentru adevăr în ceea ce privește Marea Guvernare care colaborează cu Big Tech pentru a înăbuși libertatea de exprimare.”
 Procesul intentat de Schmitt și Landry în luna mai susține că Casa Albă s-a angajat într-o „întreprindere de cenzură” în care oficiali federali au lucrat în tandem cu giganți din domeniul social media, precum Facebook și Twitter, pentru a restricționa circulația declarațiilor considerate „dezinformare” despre subiecte precum coronavirusul, alegerile din 2020 și reportajul The Post despre interesele de afaceri străine ale lui Hunter Biden.
La sfârșitul lunii august, Schmitt și Landry au acuzat că „zeci de funcționari federali din cel puțin unsprezece agenții federale”, inclusiv departamentele de Sănătate și Servicii Umane și Securitate Internă – precum și Biroul de Recensământ, Administrația pentru Alimente și Medicamente, FBI, Departamentul de Stat și Departamentul Trezoreriei – au fost la curent sau au luat parte la această inițiativă.
În octombrie, judecătorul districtual din Louisiana, Terry Doughty, a fost de acord cu Schmitt și Landry că atât Fauci, cât și fostul secretar de presă al Casei Albe, Jen Psaki, ar trebui să depună mărturie.
 „Reclamanții afirmă că nu ar trebui să li se ceară să accepte pur și simplu „negațiile generale și interesate ale doctorului Fauci” care au fost emise de altcineva decât el însuși, la valoarea nominală”, a scris Doughty. „Curtea este de acord”.
Judecătorul a adăugat că Fauci „fără îndoială” s-a angajat în comunicări cu „oficiali de rang înalt din domeniul social media”, în timp ce Psaki a recunoscut în timpul unei ședințe informative a Casei Albe din 2021 că administrația „semnala postări problematice pentru Facebook care răspândeau dezinformare”.
„Marile platforme au o responsabilitate legată de sănătatea și siguranța tuturor americanilor de a înceta să amplifice conținutul nedemn de încredere, dezinformare și  în special informațiile false în legătură cu COVID-19, vaccinările și alegerile'”, a scris Doughty în ordinul său, citând-o pe Psaki dintr-o conferință de presă din mai 2021.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile