Actualitate, Externe

SUA – derogare temporară pentru a permite ajutorarea Siriei

Biroul pentru Controlul Activelor Străine ( OFAC ) al Departamentului Trezoreriei SUA a emis pe 9 februarie o derogare temporară de 180 de zile de la sancțiunile Actului Caesar impuse Siriei. Decizia a fost adoptată pentru a permite introducerea în țară a ajutoarelor, după mai multe zile în care eforturile umanitare au fost blocate.

Wally Adeyemo, secretarul adjunct al Departamentului Trezoreriei SUA a transmis „cele mai profunde condoleanțe oamenilor din Turcia și Siria pentru pierderea tragică de vieți omenești și distrugerea în urma cutremurelor devastatoare”.Pe măsură ce aliații internaționali și partenerii se mobilizează pentru a-i ajuta pe cei afectați, vreau să precizez foarte clar că sancțiunile americane în Siria nu vor sta în calea eforturilor de salvare a vieții poporului sirian. În timp ce programele de sancțiuni ale SUA cuprind deja scutiri solide pentru eforturile umanitare, astăzi Trezoreria emite o licență generală pentru a autoriza eforturile de ajutorare în caz de cutremur, astfel încât cei care oferă asistență să se poată concentra pe ceea ce este necesar: salvarea de vieți și reconstrucție”, a adăugat el.

Faptul că Departamentul de Trezorerie al SUA a decis să emită oficial o derogare temporară dovedește că sancțiunile Washingtonului reprezintă într-adevăr o amenințare pentru eforturile umanitare.

Licența Generală 23 Siria

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile