Actualitate, Externe

SUA: Peste 22 de state l-au dat în judecată pe Biden pentru impunerea obligativității vaccinării la personalul medical

Numărul statelor care au acționat în instanță administrația Biden în legătură cu ordinul de vaccinare COVID-19 impus angajaților din domeniul sănătății a ajuns la 22, în două procese colective diferite, informează LifeSiteNews.

În data de 9 septembrie, președintele Joe Biden a anunțat o serie de măsuri de vaccinare obligatorie, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat, inclusiv una care nu include opțiunea de testare și care se aplică la aproximativ 17 milioane de lucrători medicali din unitățile care primesc finanțare din partea Medicare și Medicaid.
Săptămâna trecută, un grup de zece state, în frunte cu Missouri, a intentat un proces împotriva ordinului care-i vizează pe lucrătorii din domeniul sănătății la o instanță federală; luni, o altă coaliție de douăsprezece state, în frunte cu Louisiana, a intentat un alt proces, relatează Associated Press. Acțiunea susține că ordinul depășește autoritatea guvernului federal conferită de Constituție și de legislația federală și că va accentua și mai mult deficitul actual de personal medical din țară.
„Guvernul federal nu va impune tirania medicală… fără ca eu să mă lupt cum pot mai bine”, a declarat Jeff Landry, procurorul general al statului Louisiana.
Până în prezent, Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, Dakota de Nord, Oklahoma, Carolina de Sud, Dakota de Sud, Utah, Virginia de Vest și Wyoming au dat în judecată administrația Biden în legătură cu obligarea la vaccinare a lucrătorilor din domeniul sănătății. Un total de 26 de state au dat în judecată administrația pentru ordinul vizându-i pe angajații din sectorul privat.
Sursa: Iustina Filimon/ ActiveNews 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile