Externe

SUA/ Proiectul de relansare al economiei a fost aprobat. 1,9 miliarde de dolari

Congresul a votat, în cursul serii de miercuri, planul de 1.900 de miliarde de dolari pentru relansarea economiei, propus de președintele Biden. Prevede, între altele, plăți directe pentru cetățenii americani. Camera Reprezentanților a dat astăzi votul decisiv pentru promulgare.

„Această lege va acorda mai multe ajutoare unui număr mai mare de oameni decât tot ce a făcut guvernul federal timp de decenii”, a afirmat liderilor democrat Chuck Schumer.

Planul de relansare prevede acordarea de cecuri de până la 1.400 de dolari pentru milioane de familii cu venituri medii si mici, precum şi fonduri de 350 de miliarde pentru state şi comunități locale. O sumă de 49 de miliarde de dolari este alocată cercetării în domeniul coronavirusurilor, iar alte 14 miliarde pentru distribuirea de vaccinuri.

Caracteristicile-cheie ale pachetului mai includ:
• Un impuls federal de 300 de dolari ca ajutor săptămânal pentru șomeri;
• O extindere a creditului fiscal de până la 3.600 de dolari/copil, pentru familii;
• Ajutoare de stat și locale de 350 de miliarde de dolari, precum și miliarde de dolari pentru școli, întreprinderile mici afectate puternic de pandemie și pentru cercetarea, dezvoltarea și distribuția vaccinurilor;
• Ajutoare pentru familiile cu venituri mici care nu își mai pot plăti chiria.

Surse alternative: CNN, Reuters.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile