Actualitate

Sunt puține cazurile care au murit de COVID. Cuvintele unui medic legist de la Mina Minovici din capitală

Practica umflării deceselor de coronavirus în care certificatele medicale arată că oamenii au murit din cauza infecției cu SarS-CoV-2 este bine cunoscută. Acum este detaliată și afirmată de un medic legist care spune că toți cei care mor cu un test pozitiv sunt trecuți la morți de COVID.

Prof. univ. dr. Valentin Iftenie, medic primar legist la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din București, susține că puține au fost cazurile în care decesele constatate de el au putut să fie încadrate la „deces Covid-19”. El a explicat în cadrul emisiunii Mădălin Ionescu Show de la Metropola TV modul în care este trecut pe certificatul de des motivul decesului, scrie Stiri pe Surse.

Cuvintele medicului

„Noi ne bazăm pe elemente reale. Noi trebuie să facem printr-o expertiză un mijloc de probă.

Peste tot se folosește cuvântul cazuri. Instituția medico legală a efectuat autopsii în conformitate cu ce am arătat. Până acum numai la institutul din București au fost făcute mai mult de 150 de autopsii la cazuri care prezentau și această infecție pentru că la noi vin doar acele cazuri prevăzute în codul de procedură penală. Celelalte autopsii ar trebui făcute la alte instituții medicale.

Testele pe care noi le facem sunt pe preparate de plămân. Dacă ei confirmă diagnosticul, noi nu-l putem infirma. […]

Noi am făcut autopsii în aceste cazuri. Sigur că s-au acumulat o serie de date… Deci cam peste 150 de cazuri au fost făcute la Institutul din București. Deci aceste cazuri confirmate cu Covid-19, analiza noastră nu se face numai macroscopic (ce văd eu), ci se face și prin analiză medicală microscopică. Datele mele, care au fost la aproximativ 7, nu a identificat această microtromboză.

Puține au fost cazurile în care puteau fi încadrate la deces de Covid-19 din câte cazuri au ajuns la mine. Au fost foarte puține.

Dau un exemplu: un individ e victima unui accident rutier, dar care, la final, a făcut infecția Covid-19. Credeți că noi o să scriem că a murit prin infecție? Nu! Cauza de deces este politraumatism din trafic rutier. Așa se procedează la noi.

În schimb, pe certificatul medical apare: contaminat cu virusul…”, a spus prof. univ. dr. Valentin Iftenie la Metropola TV.

Sursa: Știri pe surse

Foto: universul juridic

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile