Actualitate, Externe

Talibanii au intrat în Kabul, capitala Afganistanului – Președintele Ashraf Ghani urmează să își dea demisia

Talibanii au intrat duminică în capitala Kabul, ultimul oraș important din Afganistan care rămăsese sub controlul forțelor guvernamentale. Islamiştii radicali au luat cu asalt Kabul din toate părțile, a anunțat duminică un oficial al ministerului afgan de Interne.

Insurgenții talibani au intrat duminică în capitala Afganistanului, a declarat un oficial al ministerului de Interne, în timp ce SUA evacuau diplomații din ambasada sa cu elicopterul.

Ministrul afgan de Interne, Abdul Sattar Mirzakwal, a declarat că guvernul de la Kabul va ceda puterea unei administraţii de tranziţie, relatează The Guardian. Kabulul nu va fi atacat, iar tranziţia va fi paşnică, a menţionat ministrul, care i-a asigurat pe locuitori că vor fi apăraţi de forţele de ordine.

Potrivit CNN, administraţia de tranziţie probabil va fi formată din reprezentanţi importanţi ai talibanilor şi “resturi ale administraţiei Ghani”. BBC scrie că preşedintele Ashraf Ghani are discuţii de urgenţă cu emisarul american Zalmay Khalilzad şi cu alţi oficiali NATO.

Sursa: Observator

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile