Actualitate, Politic

Tanczos Barna a stabilit că ursul Arthur este de vină și nu prințul. „A plătit 7000 de euro”

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, a făcut o declarație la Digi24 cu privire la cazul uciderii ursului Arthur de către prințul austriac. Acesta recunoaște că ordinul a fost emis și că prințul a plătit suma de 7000 de euro.

Declarația Ministrului

“Am avut mai multe cereri de intervenţie de extragere de la acea asociaţie de vânătoare. Din trei solicitări, una a fost aprobată, pentru un urs. Am demarat un control, nu ştim încă, nu avem rezultatul controlului. Un lucru este cert, acolo sunt mai mulţi urşi problemă. Documentaţiile nu au fost complete, motiv pentru care doar o solicitare din trei a fost aprobată. Din materialele prezentate zilele trecute de posturile de televiziune, am văzut că oamenii spun în continuare că anumite exemplare intră în gospodării, creează încă probleme.

Există o aprobare pentru un exemplar de urs. Este extrem de complicat să stabileşti dacă într-un fond de vânătoare doar un urs, şi doar acela, s-a văzut că a intrat şi a intrat şi a doua oară şi este cel care a fost extras. Identificarea şi extragerea se face de asociaţia de vânătoare şi este responsabilitatea lor să extragă exemplarele problemă. Acolo unde sunt mai multe cereri, mai multe exemplare, deja pot începe discuţiile dacă este acela care este aprobat sau dacă este acela pentru care s-a depus prima, a doua, sau a cincea solicitare” – a afirmat ministrul.

Cine poate obține aprobare?

Tanczos Barna a susţinut că aprobările se dau doar în cazurile în care este necesară intervenţia. „Se depune o cerere la direcţia de biodiversitate din minister, se analizează dacă dosarul este complet, se emite un ordin, după care executarea se face cu autorităţile locale şi asociaţia de vânătoare.”, a continuat ministrul Mediului.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile