ACTIVE NEWS

Tarile Nato au decis sa ajute Ucraina cu minimum 40 de miliarde de euro in 2025

Reuniți la Washington, miercuri 10 iulie 2024, liderii celor 32 de țări Nato, au stabilit principalele direcții ale alianței in raport cu situația actuală de securitate, in care Ucraina joaca un rol central, luând decizia de a ajuta Ucraina cu minimum de 40 milioane de euro în 2025, potrivit textului declarației finale a summitului, informează Antena3.

„Intenționăm să eliberăm un pachet de bază de cel puțin 40 de miliarde de euro pentru anul viitor, iar apoi să menținem asistența de securitate la un nivel sustenabil, pentru ca Ucraina să câștige”, au precizat țările membre NATO.

Totodată, Liderii NATO și-au exprimat „profundele preocupări” cu privire la apropierea dintre Rusia și China și denunță sprijinul Beijingului pentru efortul de război al Rusiei în Ucraina.

„Strângerea parteneriatului strategic între Rusia și China, precum și încercările lor, conjugate, care vizează să destabilizeze ordinea internațională bazată pe reguli și să o remodeleze, provoacă preocupări profunde”, au afirmat liderii NATO la încheierea Consiliului Atlanticului de Nord, cea mai înaltă instanță politică a alianței militare occidentale.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile