Actualitate, Externe

Terorismul Covid nu dispare: Capitala Australiei intră în carantină pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei după descoperirea UNUI SINGUR CAZ de Covid

Capitala Australiei intră în carantină pentru șapte zile după descoperirea unui singur caz de Covid-19, potrivit AFP. Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când în Canberra este instituită această măsură, iar de vină pare să fie varianta Delta a coronavirusului, care a dat peste cap strategia „Zero COVID” adoptată de autoritățile australiene.

Aproximativ 400.000 de locuitori ai acestui oraş, unde îşi are sediul guvernul australian, au intrat în izolare începând de joi, ora locală 17:00 (08:00 GMT), alăturându-se astfel milioanelor de australieni din imensul sud-est al continentului constrânşi deja să rămână în casele lor.

Australia a adoptat strategia ‘Zero COVID’, dar varianta Delta, puternic contagioasă, pare să fi schimbat situaţia, iar australienii au obosit de aceste carantine repetate.

Peste zece milioane de persoane, care trăiesc în cele două metropole ale ţării, Melbourne şi Sydney, se află în prezent în carantină. Autorităţile speră să reducă astfel numărul de infecţii.

De altfel, miercuri a fost decretată intrarea în izolare a unei mari părţi din vestul statului New South Wales, autorităţile exprimând preocupări pentru eventualele consecinţe ale unei epidemii în cadrul populaţiei aborigene, considerată mai vulnerabilă la coronavirus.

Sursa: Digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile