Actualitate, Externe

Texasul condamnă închiderea bisericilor și protejează libertatea religioasă: „Texasul este deschis 100%”

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a semnat marți un proiect de lege care interzice închiderea bisericilor din acest stat, protejând astfel libertatea religioasă a cetățenilor, potrivit LifeSite.

H.B. 1239 interzice guvernului să oblige lăcașurile de cult să se închidă chiar și în timpul unei crize aparente. „O agenție guvernamentală sau un funcționar public nu poate emite un ordin care să închidă sau să aibă ca efect închiderea lăcașurilor de cult din acest stat sau dintr-o zonă geografică a acestui stat”, se arată în proiectul de lege, susținând libertățile religioase protejate de Primul Amendament.

Abbott a anunțat acțiunea legislativă într-un tweet în aceeași zi, spunând: „Tocmai am semnat o lege care interzice oricărei agenții guvernamentale sau funcționari publici să emită un ordin care să închidă lăcașurile de cult”. El a adăugat apoi: „Dreptul la libertatea de religie prevăzut de Primul Amendament nu va fi niciodată încălcat”.

Reprezentantul republican Scott Sanford, care a sponsorizat proiectul de lege la începutul anului, a comentat: „Bisericile oferă un sprijin spiritual, mental și fizic esențial într-o perioadă de criză”, susținând necesitatea serviciilor religioase în orice moment. „Închiderea bisericilor nu numai că a eliminat aceste servicii esențiale, dar a încălcat libertatea religioasă, garantată de legile și Constituția noastră”, a declarat deputatul din Dallas.

Pe lângă protejarea libertății religioase, Abbott a protejat libertățile civile ale celor care optează să nu ia unul dintre vaccinurile experimentale COVID care sunt oferite în prezent americanilor.

Pe 7 iunie, guvernatorul a promulgat o lege care împiedică întreprinderile private și birourile guvernamentale să ceară clienților dovada vaccinării înainte de a se angaja în afaceri. Într-un tweet însoțitor, Abbott a anunțat că „Texasul este deschis 100%”.

„Texanii ar trebui să aibă libertatea de a merge unde vor, fără limite, restricții sau cerințe”, a adăugat el. „Astăzi, am semnat o lege care interzice oricărei întreprinderi sau entități guvernamentale din Texas să solicite pașapoarte de vaccinare sau orice informații despre vaccinuri.”

Sirsa: ActiveNews, LifeSite

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile