Actualitate, Social

Tot mai multe femei badante pleacă din Italia, pentru că refuză vaccinarea

Unele românce care îngrijesc bătrâni în Italia renunță la slujbă și se întorc în țară pentru că refuză să se vaccineze. Presa italiană vorbește de peste 600.000 de femei, majoritatea din România, iar mai bine de 50% nu s-au imunizat. De la jumătatea lunii, pașaportul digital va fi obligatoriu în Italia, și la locul de muncă, fie la stat sau la privat, iar autoritățile le vor da amenzi, de până la o mie de euro, celor care nu sunt vaccinați.

După ce a fost mai bine de 20 de ani îngrijitoare în Italia, Maria îşi face bagajele şi se întoarce acasă. Spune că are mai multe probleme de sănătate, inclusiv alergie, şi a refuzat până acum să se vaccineze.

Maria, îngrijitoare Italia: „Am fost concediată, m-au dat afară de la serviciu, pentru că bătrâna are 87 de ani şi mi-a spus că pentru siguranţă, sănătate, eu vreau să prind pe cineva care are vaccinul. Mi-am depus actele de şomaj, intru în şomaj, nu ştiu cu cât, cred că 80%, salariul eu am fost de 700 de euro”.

Sunt însă şi îngrijitoare care preferă să se testeze pe banii lor de mai multe ori pe săptămână.

Ioana, îngrijitoare: „Eu fac în fiecare săptămână, câte două, trei teste. Eu lucrez şi weekendul şi ce iau în weekend, dau pe teste. Eu nu am de gând şi nici nu vreau să mă vaccinez, nu poate să te constrângă nimeni, în viitor dacă o ceară vaccine, o să plec de aici”

Irina, îngrijitoare: „În medie, vreo 6-7 dintre prietenele mele pleacă acasă. Două dintre ele au zis că lor le este frică, familia lor din România nu este vaccinată, iar altele au boală imună şi nu vor să se vaccineze. Două au plecat deja, că le-a spus clar că nu le mai ţine, şi persoana la care sunt eu în loc.”

sursa

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile