Actualitate, Politic

„Totul e o mascarada! Vaccinul este experimental. Restricțiile sunt ABUZIVE pentru că nu sunt făcute prin lege, ci prin Hotărâre de Guvern, ceea ce este ILEGAL!”- spune fost Avocat al Poporului(+video)

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului și profesor de drept constituțional și-a exprimat considerentele cu privire la campania de vaccinare și măsurile restrictive impuse de Guvern. În opinia lui Iancu, vaccinul este experimental, iar toate măsurile luate de autorități nu reprezintă altceva, decât o mascaradă, relatează Antena3.

„Vaccinul este experimental. Nu este părerea mea, este exprimarea pe care o dau cei care l-au făcut, este experimental. Și din punct de vedere juridic vă spun că un experiment din ăsta nu are voie să treacă spre populație.

În al doilea rând, există un text în legea 53 în care se spune că restricțiile dacă sunt valabile, și nu sunt, ar trebui să fie făcute prin lege, nu prin Hotărâre de Guvern sau nu știu ce consilii sau comitete și așa mai departe. Lege. Niciuna nu este dată prin lege, decât legea 55 din 2020 care s-a dat în iarnă.
Asta însemnă că este cumplit. Pentru că toată lumea crede în ceea ce se spune, adică ceea ce spun conducătorii, și atunci apleacă capul ca întotdeauna românul și noi nu ne gândim ce spun actele normative. Constituția, nu orice fel de lege. Articolul 53, rețineți, prin lege.
În al treilea rând, există un drept la sănătate care vorbește în alineatul ultim despre măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale. Dacă astea sunt măsuri de protecție fizice și mentale, în Constituție vorbesc eu, înseamnă că am început să aberez.
Credeți-mă că știu Constituția. Sunt profesor de Drept Constituțional la Universitatea București și știți foarte bine că nu mă apuc să vorbesc aiurea. Toate acestea elemente mă îndreaptă să cred că totul este o mascaradă în toată puterea ei”, a declarat Gheorghe Iancu pentru Antena3.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Pîrvu
Pîrvu
2 ani în urmă

Mă bucur că există și oameni sinceri care spun adevărul !
Guvernanții trebuie să știe că noi romanii ne’am deșteptat, tot cantandu’se imnul național de 31 de ani încoace.
Si fiindcă suntem treji, le spunem acestor guvernanți plini de ură față de popor, că nu vom accepta măsurile abuzive și dictatorialepe care le iau împotriva noastră!
Poporul se va revoltă foare curând până vor pleca de la conducere.
Poporul roman merită conducători iubitori de oameni și de Dumnezeu, precum și profesioniști capabili să scoată țara din mocirla in care ne zbatem de atâta vreme.
Mana lui Dumnezeu să ne scoată din starea jalnică în care am ajuns.