Actualitate

Tradiții neobișnuite de Revelion -De ce aruncă italienii mobila veche pe fereastră?

Iată care sunt țările cu cele mai neobișnuite tradiții, potrivit countryliving.com.

1. Aprinderea sperietoarelor de pe câmp

Cetățenii din Ecuador dau foc sperietoarelor pline cu hârtie la miezul nopții, de Revelion. De asemenea, ei ard fotografiile vechi care reprezintă amintiri neplăcute. Conform tradiției, acest lucru ajută la alungarea lucrurilor rele care s-au întâmplat în ultimele 12 luni, dar și a ghinionului.

2. Spargerea Farfuriilor

Spargerea farfuriilor în zile de sărbătoare nu este o tradiție specifică numai cetățenilor greci, ci și celor din Danemarca. Astfel, de Revelion, danezii sparg farfuriile adunate în cursul anului în fața ușilor familiei și prietenilor pentru noroc. Cu cât găsești mai multe farfurii sparte în fața ușii tale, cu atât vei avea mai mult noroc în noul an.

3. 108 clopote

De Revelion, în Japonia, se vor auzi 108 sunete de clopot. Tradiția budistă este menită să înlăture păcatele, aducând, în schimb, noroc. De asemenea, japonezii sunt de părere că este bine să pășești în noul an cu zâmbetul pe buze.

4. Lucruri rotunde

Oamenii din Filipine cred că pentru a se bucura de prosperitate și bogăție în noul an trebuie să aibă alături de ei lucruri rotunde de Anul Nou. De la băni, până la struguri, fiecare lucru semnifică prosperitate și suucces.

6. Aruncarea mobilei pe fereastră

În Italia, localnicii aruncă mobila vechie pe fereastră. Este vorba despre obiecte mici și ușoare, iar această tradiție simbolizează un nou început în anul ce vine. De la perne, până la pături, orice nu mai este folositor va fi aruncat pe fereastră.

7. Aruncarea hârtilor vechi pe fereastră

După ce și-au sfărâmat toate documentele și hârtiile vechi, argentinienii le aruncă apoi pe fereastră pentru a arăta ca ploaia de confetti. Conform obiceiului, ei sfărâmă totul înainte de noul an pentru a simboliza lăsarea trecutului în urmă.

8. Topirea unei potcoave

Tradiția nordică presupune topirea unei potcoave mici, apoi aruncarea metalului topit într-o găleată cu apă rece, unde se reîntărește într-o formă deformată care vă prezice averea pentru anul următor. Dacă obiectul are bule, banii vor veni, dar dacă materialul se fragmentează în apă nu va fi bine.

9. Vâsc sub pernă

Femeile singure din Irlanda așează vâscul – sub pernă în noaptea de Revelion, apoi îl ard a doua zi în speranța de a-și atrage perechea.

O altă tradiție irlandeză unică implică lovirea pereților și ușilor casei cu pâine de Crăciun pentru a îndepărta spiritele rele.

10.Vorbitul cu animalele

În România, fermiierii comunică cu animalele lor din gospodărie pentru a avea noroc în noul an.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile