Actualitate

Trei cicliști minori din Belgia au probleme cardiace grave după ce s-au vaccinat cu prima doză de la Pfizer

În Belgia, trei cicliști din echipa Kempen Acrog-Tormans au avut probleme cardiace grave după ce au primit prima doză de vaccin de la Pfizer, informează un portal italian de știri.

Cicliștii implicați în acest caz sunt toți minori. Cei trei băieți au fost duși la spital, unul dintre ei fiind la terapie intensivă. Medicul Federației belgiene de ciclism a primit o scrisoare de la FAMHP (un fel de FDA/DSP) în care se spune că aceste efecte secundare sunt cauzate de vaccinurile MRNA produse de Moderna și Pfizer.

Miocardita apare în termen de 14 zile după vaccinare. Vestea a fost anunțată în urmă cu trei zile de Cicloturismo.it.
Cazul celor trei tineri bicicliști este asociat cu cel al jucătoarei de volei Francesca Marcon, care a denunțat public: „Am pericardită din cauza vaccinului”, informează Italy24News, care intră în detaliile situației:
Căutând confirmarea cazului celor trei bicicliști, a trebuit să vedem că știrile raportate de Cicloturismo.it au fost în mod clar cenzurate, chiar de mass-media engleză și belgiană. De ce? Pe site-ul Wielerflits găsim confirmarea pe care Cicloturismo.it nu  o raportează în totalitate.
Ni se pare important să publicăm traducerea unor fragmente:
Atleții foarte tineri sunt Yarno Van Herck (15) Joppe Erpels (17) și Xander Verhagen (17), trei tineri cicliști ai echipei Kempen Acrog-Tormans. Van Herck a suferit o durere în piept în timpul unei curse în Vorselaar și a fost astfel diagnosticat cu inflamație a mușchiului inimii. Erpels a ajuns, de asemenea, la terapie intensivă cu o problemă a inimii, în timp ce Verhagen s-a îmbolnăvit în timpul antrenamentului. Tinerii de viitor fuseseră vaccinați.
Kris Van der Mieren, medicul Federației Belgiene de Ciclism, a declarat:
„În iulie, am primit o scrisoare de la Agenția Federală pentru Medicamente și Produse de Sănătate (FAMHP) cu privire la riscurile celor două vaccinuri MRNA Pfizer și Moderna. Se afirmă că, în cazuri foarte rare, miocardita și pericardita – inflamația mușchiului cardiac și inflamația membranei cardiace – pot apărea în termen de 14 zile de la vaccinare. Și asta mai des după o a doua doză și la bărbați tineri și sportivi.”
Și adaugă: „Ni s-a spus că e un caz rar, dar acum știm deja de trei cazuri. Deci nu mai este atât de rar. Atunci cred că trebuie să ne îngrijorăm!”
Prin urmare, medicul recomandă să nu facă sport după vaccinare:
„Poate că este ceva în neregulă cu răspunsul imun pe care îl declanșează această inoculare pentru a produce anticorpi împotriva coronavirusului. Și acea reacție pare să poată afecta și mușchiul inimii. Nu fără risc, deoarece inflamația poate provoca aritmii cardiace, țesut cicatricial și chiar insuficiență cardiacă. În așteptarea incertitudinii cu privire la rezultatele cercetării, vă recomandăm să alegeți cea mai sigură: să vă luați liber după vaccinare”.
La rândul său, cardiologul Guido Claessen adaugă: „Cel puțin o săptămână liberă, dacă este posibil chiar și două – mai ales după a doua injecție – este înțelept. Nu că sportul nu este complet exclus, dar nu planificați curse sau provocări dificile și luați-l ușor.”
Este surprinzător faptul că admiterea nerușinată, practic oficială, că vaccinul este cauza efectelor adverse legate de afecțiunile cardiace (și nici măcar rare) este lichidată cu recomandarea de a se abține de la practicarea sporturilor de competiție în săptămânile următoare vaccinării. De parcă ar conta doar să eviți probleme cu sportivii vaccinați care, simțindu-se rău, ar putea compromite afacerea. Faptul că sunt victime ale vaccinului nu contează, chiar dacă consecințele le-ar putea compromite pentru totdeauna sănătatea și viitorul, concluzionează Italy24News.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile