Actualitate, Politic

Un deputat vrea să afle răspunsul: ”Cine plătește vacanțele RĂVĂȘITOAREI? Președintele ori amărâtul de cetățean?”

Recenta vizită a președintelui Iohannis în Egipt s-a încheiat, dar ecourile deplasării șefului statului în afara țării continuă să apară.

S-a tot discutat în spațiul public despre fotografiile în care a fost surprins cuplul prezidențial, în această vizită în Egipt, la piramide, dar și despre faptul că a fost vorba despre o deplasare externă într-un context dificil pentru România, dată fiind situația generată de noul coronavirus, cu problemele din spitalele autohtone și situația paturilor de la Terapie Intensivă, nemaivorbind de situația politică și de negocierile privind guvernul pe care a fost desemnat să-l formeze Nicolae Ciucă.

 

 

În tot acest context, un deputat PSD, Radu Cristea, a ieșit public cu un mesaj postat pe Facebook, în care trece câteva „curiozități” pe care le are, după această vizită a președintelui în Egipt, în care a fost prezentă și Carmen Iohannis, soția primului om în stat. Nu și ministrul de Externe, remarcă parlamentarul.

Cristescu: Vorbim de sfidarea unui întreg popor năpăstuit

„CINE PLĂTEȘTE VACANȚELE RĂVĂȘITOAREI? PREȘEDINTELE ORI AMĂRÎTUL DE CETĂȚEAN?

Că președintele nostru se plimbă în țări exotice cînd România e îngropată de crize și sufocată de moarte s-a lămurit deja toată lumea. Rămîn, însă, alte întrebări. Și e nevoie urgentă de răspunsuri la ele, pentru că vorbim de sfidarea unui întreg popor năpăstuit.

 

Spre exemplu, aș avea niște curiozități legate de plimbarea în Egipt. Am fost informați oficial că a fost vorba de o vizită de stat – cel mai înalt nivel posibil – în care s-au marcat 115 ani de relații diplomatice, s-a discutat despre impulsionarea schimburilor comerciale, despre colaborare în domenii precum industria de apărare, energie, agricultură, transporturi, IT&C, securitate cibernetică, educație, cercetare și inovare. Drăcia-dracului, însă.

Cu dl.președinte nu a fost niciun responsabil din guvern în respectivele domenii, începînd cu ministrul de Externe. În numele tuturor se cheamă că a vorbit dl.președinte, deși pariez că profesorașul de fizică liceală nu înțelege nimic din domeniile respective.

Ori poate s-o fi rușinat că ar fi trebuit să meargă după el cu un sobor de momîi demise cu șuturi în fund pe post de guvernanți respectabili”, scrie Cristescu, în mesajul postat sâmbătă după-amiază, pe 30 octombrie.

Cirstescu: Întreaga vizită în Egipt a fost doar o escapadă turistică

Deputatul Radu Cristescu lansează săgeți în direcția Primei Doamne, în contextul acestei recente vizite externe. Amintind ce prevede protocolul în cazul vizitelor de stat, parlamentarul nu trece cu vederea subiectul cheltuielilor. Și, astfel, ar vrea să afle răspunsul oficial la o întrebare: „cine plătește pentru cheltuielile sale, nu mărunte?”

„Nu au fost miniștri, dar a fost, în schimb, răvășitoarea Primă Doamnă.

Și de aici vine a doua mea curiozitate.

Vizitele de stat, de regulă, impun și prezența primelor doamne, măcar la recepțiile oficiale. Nu e o regulă de fier, e adevărat. Se mai întîmplă ca protocolul anunțat din timp să stipuleze absența soțiilor de președinți/premieri de la acțiuni. În acest caz, însă, ele nu mai însoțesc soții în vizitele respective, pentru că nu ar avea sens. Doamna Iohannis nu a participat la niciuna dintre reuniunile la nivel înalt de la Cairo, nu apare pe siteul niciuneia dintre cele două președinții, nu e pomenită pe nicăieri, la fel cum nu e pomenită doamna Entissar Amer, soția președintelui egiptean.

De ce a mai ținut morțiș să meargă la Cairo, totuși?

Simplu: întreaga vizită în Egipt a fost doar o escapadă turistică, și doamna profesoară de la Sibiu nu putea rata ocazia să bifeze Sfinxul și faraonii pe agendă. De parcă nu i-ar fi ajuns ”sfinxul” de lîngă ea…

Marea întrebare e: dacă Prima Doamnă, altminteri complet absentă din spațiul public, nu a fost ”prinsă” în vizita de stat, cine plătește pentru cheltuielile sale, nu mărunte? Administrația prezidențială, deci contribuabilul român, ori dl.președinte, din leafa babană și din banii personali strînși din meditații?

Cred că cineva de la președinție trebuie să dea urgent un răspuns la aceste întrebări, dar repede, pînă nu ne pleacă prezidentul în alte zări mai calde ori mai reci, fugind de crize și de propriul popor…”, conchide Radu Cristescu.

Sursa: national.ro

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile