Actualitate

Un fotomodel britanic a murit după ce a intrat în comă la câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca

Un fotomodel britanic în vârstă de 39 de ani a murit într-un spital cipriot în urma unui incident de coagulare a sângelui după ce a primit vaccinul Covid-19 de la AstraZeneca.

Ea a suferit o hemoragie cerebrală și a fost în comă înainte de a muri, sâmbătă. Dubois era un model de origine britanică care locuia în Cipru de cinci luni.  Autoritățile sanitare din Cipru investighează alte patru cazuri de coagulare „ușoară” a sângelui, transmite Daily Mail.

Fotomodelul de origine britanică a postat public că s-a simțit rău după ce a făcut vaccinul pe 6 mai, spunând că s-a simțit „îngrozitor” după prima doză. Ea s-a îmbolnăvit câteva zile mai târziu.

Pe 14 mai, Dubois a făcut o a doua postare publică despre starea ei, dezvăluind că se trezise cu frisoane, articulații gripate, amețeli, dureri de cap și se chinuia să respire. Ea a spus că a crezut că a contractat Covid-19, dar a făcut un test, care a ieșit negativ.

Multe persoane care au făcut rezervări online pentru a primi vaccinul au refuzat AstraZeneca și au optat pentru alte vaccinuri.

Până în prezent, autoritățile de reglementare au depistat cheaguri de sânge majore la 242 de persoane, dintre care 49 au murit, în condițiile în care au fost administrate peste 28 de milioane de doze, iar până în prezent, cheagurile au apărut la 141 de femei și 100 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 93 de ani, iar rata generală de deces este de 20%.

Sursa: ActiveNews

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile