Actualitate, Externe

Un judecător federal blochează introducerea obligativității vaccinării pentru profesorii din New York

Un judecător federal de apel le-a interzis temporar școlilor din New York să impună obligativitatea vaccinării cadrelor didactice și a altor angajați, cu doar câteva zile înainte ca aceasta să intre în vigoare, informează publicația Time, citând The Associated Press.

Ordinul vizându-i pe angajații celui mai amplu sistem școlar din țară urma să intre în vigoare luni. Însă, vineri seara târziu, un judecător al Curții de Apel pentru al doilea circuit al Statelor Unite a emis un ordin temporar de interdicție și a trimis cazul la o comisie de trei judecători pentru o procedură accelerată.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului Educației, Danielle Filson, a declarat că autoritățile doresc o rezolvare rapidă a cazului la tribunalul de circuit săptămâna viitoare.
„Suntem încrezători că ordinul nostru de vaccinare va rămâne în vigoare după ce vor fi prezentate toate datele, pentru că acesta este nivelul de protecție pe care elevii și personalul nostru îl merită”, a declarat Filson într-un e-mail.
Ea a ținut să precizeze că peste 82% dintre angajații departamentului au fost vaccinați. Cu toate acestea, sindicatele care reprezintă directorii și profesorii din New York au avertizat că sistemul școlar care numără un milion de elevi ar putea rămâne fără 10.000 de profesori, dar și de alți angajați, cum ar fi angajații de la cantină și agenții de poliție școlară.

Sursa: Vlad Pârău/ActiveNews /Time

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile