Fară Categorie

Un medic ATI COVID de la Spitalul Județean Timișoara s-a sinucis. Ce l-a determinat pe bărbat să facă acest gest

Un alt medic s-a sinucis luni la Spitalul Județean „Victor Babeș” din Timișoara. Medicul avea 28 de ani, potrivit Mediafax. El și-a încheiat viața cu sedativul folosit pentru calmarea pacienților infectați cu coronavirus care se află pe secțiile ATI. Mass-media scrie că doctorul s-a sinucis din cauza muncii pe care o face și a epuizării, fiind depistate în urma unor studii diferite burnout-uri cu care se confruntă medicii. 

În momentul prezent, medicul lucra pe o altă secţie a Spitalului Judeţean Timişoara. Medicul a fost găsit de mama sa, luni, în stare de inconştienţă.

Potrivit Mediafax, Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, a declarat că există, într-adevăr, presiune pe medicii de la ATI.

Acesta nu este singurul medic din incinta spitalului Babeș care s-a sinucis. Explicația este că angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Nu se cunosc detalii despre cauza exactă a sinuciderii, dar unele surse scriu că este posibil ca medicul să nu fii suportat presiunea care este în context COVID pe medici și să fii dorit să nu ia parte la administrarea tratamentelor și protocoalelor impuse de Guvern. Acesta este un factor de stres pentru medicii români.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile