Actualitate, Externe

Un nou trend periculos pe TikTok: „Respiraţia dragonului” a băgat zeci de copii în spital

Medicii au anunțat că cei mici au suferit arsuri pe piele, dureri severe de stomac și intoxicații alimentare după ce au consumat bomboanele colorate. Ministerul indonezian al Sănătății a făcut un apel la părinți, profesori și autoritățile sanitare locale să fie vigilenți.

„Răsuflarea dragonului”, dulciurile devenite virale pe Tik Tok

Bomboanele sunt scufundate în azot lichid pentru a crea un efect de vapori atunci când sunt consumate. Ele sunt populare printre copii, mulți încărcând clipuri pe TikTok cu filmări când suflă vaporii pe gură, nas și urechi.

Un videoclip care arată pregătirea gustării de către un vânzător ambulant a fost vizionat de aproape 10 milioane de ori.

Aproximativ 25 de copii au fost răniți consumând bomboane, inclusiv doi care au fost internați în spital, a declarat directorul general al ministerului, Maxi Rein Rondonuwu. Nu au fost raportate decese.

Cât de periculos este consum de azot lichid

Utilizarea azotului lichid în prepararea alimentelor nu este ilegală. Bucătarii de top folosesc adesea vaporii pentru a crea efecte atunci când servesc feluri de mâncare. Este limpede, incolor și inodor și este folosit în mod obișnuit în medii medicale și ca ingredient pentru congelarea alimentelor.

Cu toate acestea, atunci când nu este utilizat corespunzător, poate fi periculos. Azotul lichid nu este doar periculos atunci când este consumat, ci poate provoca dificultăți severe de respirație din cauza vaporilor de azot care sunt inhalați pe o perioadă lungă de timp”, a spus Maxi.

Primul caz a fost raportat în iulie 2022, potrivit ministerului, când un copil din Java de Est a suferit arsuri la rece pe piele după ce a mâncat gustarea. Mai multe cazuri au fost raportate în noiembrie și decembrie, inclusiv un băiețel de 4 ani care a fost internat la spitalul din capitala Jakarta cu dureri severe de stomac.

Sursa: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile