Un român a provocat panică pe aeroportul din Liverpool, imediat ce a aterizat. Autoritățile britanice au observat că din bagajul lui se scurge sânge și au intrat în alertă.
Un pasager care a călătorit duminică de la Cluj-Napoca la Liverpool a luat în bagajul de cală o cantitate mare de carne de porc, pentru sărbători. În timpul zborului, din bagajul său a început să curgă sânge, care a ajuns și la alte 40 de bagaje. După ce avionul a aterizat, personalul aeroportului din Liverpool a sezisat problema și a trimis înapoi la Cluj Napoca toate cele 40 de bagaje pentru mai multe investigații. Când au fost deschise bagajele, a fost găsită carnea de porc.
Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
Imediat s-a luat decizia că mai multe bagaje să fie trimise înapoi în România pentru a fi verificate.
Responsabilii români au început imediat verificările și nu mică le-a fost mirarea când în bagajul unui pasager au găsit… pachete cu carne. E posibil să fi fost cane de porc de la țară, trimisă special de rude, pentru românii din Marea Britanie, ca să aibă ceva bun de acasă, pentru Crăciun.
Cum pachetele au fost iniţial congelate, cel mai probabil, pe timpul zborului s-au dezghețat, iar din bagaj s-a prelins sânge. Așa au ajuns petele și pe restul bagajelor.
Considerate suspecte, zeci de bagaje au fost trimise înapoi de la Liverpool şi au ajuns pe aeroportul din Cluj-Napoca.
După controlul făcut de autoritățile de la noi, situaţia s-a clarificat. ŞI toate bagajele au fost trimise înapoi. Dar oficialii nu au precizat dacă au lăsat şi carnea care a provocat atâtea probleme
Sursa: Pro TV