Actualitate

Un tânăr din Brașov a făcut șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer. „Nu era cunoscut cu alergii”

Prefectura Braşov a anunţat, miercuri, că un bărbat de 23 de ani care s-a vaccinat marţi cu serul Pfizer la un centru din judeţul Braşov a suferit şoc anafilactic, fiind necesară intervenţia echipajelor medicale, relatează News.ro.

Bărbatul a fost dus la spital, dar nu avea antecedente de şoc anafilactic şi nici nu este cunoscut cu alergii. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea vaccinului în incinta Centrului de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov. Din fericire, bărbatul a scăpat cu viață.

Declarația prefecturii

„În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacţie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde. Reacţia a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare”, transmite Prefectura Brașov.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile