Actualitate, Externe

Unele restricții legate de Covid au fost „idioțenii”, spune ministrul sănătății din Germania

Am mers prea departe cu restricțiile Covid, spune ministrul pro-lockdown al Germaniei. Karl Lauterbach numește închiderea cursurilor școlare o „mare greșeală”.

Karl Lauterbach, promotorul mișcărilor pro-lockdown din Germania, a spus că unele reglementări au mers prea departe.

„O mare parte din ceea ce am făcut a fost corect, dar să interzicem joggingul ori să impunem măștile în aer liber au fost exagerări, a spus Lauterbach.

Lauterbach, de la partidul socialist de guvernământ al lui Olaf Scholz, a recunoscut că au neglijat bunăstarea copiilor, descriind închiderea școlilor drept „o mare greșeală”.

Înainte ca Lauterbach să fie numit ministru al Sănătății la sfârșitul anului 2021, el era deja un susținător influent al măsurilor stricte de izolare.

Una dintre cele mai controversate propuneri a fost aceea de suspendare a cursurilor școlare pentru cel puțin un an, propunere înaintată în 2020.

„O mare greșeală a fost închiderea școlilor. A fost inutil”, a declarat el pentru postul german ZDF pe 10 februarie 2023.

În aprilie 2022, el a avertizat împotriva renunțării prea rapide la restricții, spunând că țara ar putea fi lovită de o „variantă ucigașă”.

Lauterbach, care este medic, a avut susținători în rândul publicului german, dar criticii au avertizat că previziunile sale sunt alarmiste.

Scuzele sunt bune, dar vor exista consecințe?

Multe reguli corona au fost o prostie. Da, acest lucru se știe de la început. Metodele introduse în mintea unei populații credule și nepregătite din 11 martie 2020 au reprezentat o schimbare completă față de ceea ce fusese până atunci protocolul internațional standard pentru epidemii.

A existat o opinie generală conform căreia blocarea nu are niciun efect împotriva unui virus respirator și că închiderea școlilor și utilizarea generală a măștilor de față au fost mai mult dăunătoare decât utile. Încă nu se pot calcula costurile totale pe care această politică idioată le-a cauzat umanității. Este vorba despre zeci de mii de miliarde de dolari, milioane de vieți umane pierdute, carențe în educație și distrugerea unor viitoare oportunități pentru mai mult de un miliard de copii.

S-a folosit violența și forța împotriva populației și oricine s-a opus a fost supus cenzurii, ridiculizării publice, sancțiunilor financiare, pierderii locului de muncă și a carierei chiar și, în unele cazuri, atacurilor violente.

Acum, unul dintre promotorii acestei politici nebunești și-a dat seama de prostiile impuse. Dar, vor fi consecințe?

Au cauzat mari pierderi și suferințe populației, dar vor exista consecințe pentru ei?

 

Sursa: steigan.no

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile