Actualitate, Externe

Ungaria: Guvernul covid-nazist condus de Viktor Orbán, a lansat un atac asupra profesorilor nevaccinați: sunt obligați să își ia concediu fără plată

Începând cu această săptămână,  profesorii din Ungaria care nu s-au vaccinat până la 30 decembrie 2021 vor intra în concediu fără plată. Astfel, profesorii nevaccinați care au fost trimiși în concediu forțat se vor putea întoarce la muncă doar dacă vor putea prezenta un test PCR negativ, nu mai vechi de trei zile, pe cheltuiala lor, potrivit CGTN.

Erzsébet Nagy, membră a Sindicatului Democratic al Profesorilor, a declarat pentru CGTN că decizia este inutilă, în principal pentru că nu se aplică studenților, profesorilor cu contracte temporare, personalului din bucătărie sau personalului de curățenie. Noua regulă ar putea provoca o lipsă de profesori, a spus ea.
„O bună parte din personal a fost scutit de ministru. Dar totuși, o parte din profesori nu vor reveni la cursuri, ceea ce înseamnă că zeci de mii de elevi vor fi grav afectați”, a explicat Nagy, citată de Mediafax.
Un alt profesor, Dávid Szabó, care lucrează la o școala privată, a spus că regula vaccinării nu se aplică și în instituția în care lucrează acesta, decizia, în acest caz, fiind lăsată la latitudinea profesorilor.
„În cazul nostru, pentru că suntem o școală privată, patronul instituției a lăsat profesorii să decidă dacă se vaccinează sau nu. Cred că a făcut singurul lucru inteligent”, a declarat profesorul, conform sursei citate.
Sursa: ActiveNews
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
JasszoGoth
JasszoGoth
1 an în urmă

corectie propusa: @stfel, profesorii nevaccinați care au fost trimiși în concediu forțat se vor putea întoarce la muncă doar dacă vor putea prezenta un test PCR negativ

  • profesorii nevaccinati vor putea intra in cladirile institutiilor de invatamant doar daca prezinta un test PCR negativ.
  • profesorii nevaccinati incepand din 3. Ianuarie, prin hotarire guvernamentala, fara alte masuri administrative, se afla in concediu fara plata, si vor putea intoarce la locul de munca doar daca se vaccineaza