Actualitate, Politic

Urmează vaccinarea elevilor?! – Marionetă USR-PLUS, Ioana Mihăilă vrea să instaleze centre de vaccinare în unitățile de învățământ

Copiii ar putea fi vaccinați în cabinetele medicale din școli, spune ministrul Sănătății Ioana Mihăilă. De asemenea, se reia procesul de testare al copiilor şi personalului din şcoli, atunci când apar simptome, a precizat oficialul într-un interviu acordat News.ro.

„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică”, a anunțat ministrul.

Vaccinarea elevilor peste 12 ani, în cabinetele școlare

Tot în școli s-ar putea desfășura vaccinarea elevilor peste 12 ani, a mai spus ministrul sănătății. Mihăilă susține că se va insista pe vaccinarea copiilor, chiar și în școli, în cabinete sanitare.

„De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a mai spus Mihăilă.

Și Sorin Cîmpeanu a spus că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare, dar că se declară împotriva obligativității vaccinării.

 

Sursa: national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile