Dan Barna Usr Plus
Actualitate, Politic

USR a votat contra finanțării schitului românesc de la muntele Athos

Deputații USR PLUS au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos. S-au înregistrat 258 de voturi ”pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 din Legea nr. 114/2007, în sensul acordării unui sprijin financiar în sumă de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc ”Prodromu” de la muntele Athos, Grecia.Suma se acordă prin bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte, potrivit proiectului.

Declarația unui deputat

Radu Molnar a scris pe o rețea de socializare: „Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos.

Anul trecut, Parlamentul a mărit aceasta sumă de la 250 de mii de euro pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință.

Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată. În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante in trecut).

Am votat împotrivă pentru ca acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă.”

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile