Actualitate, Externe

Vaccinarea devine obligatorie în școlile din New York

Toți profesorii din școlile publice din New York vor trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului, au anunțat luni autoritățile. Orașul a declarat anterior că profesorii, ca și alți angajați ai orașului, vor trebui să se vaccineze sau să se testeze săptămânal pentru depistarea virusului.

Acum, aproximativ 148.000 de angajați școlari vor trebui să primească cel puțin prima doză până la 27 septembrie, potrivit unui anunț al primarului democrat și al departamentelor de sănătate și educație ale orașului.

„Vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranță și că respingem varianta delta”, a declarat de Blasio la o ședință de presă. Cancelarul școlilor, Meisha Ross Porter, a numit politica „un alt nivel de protecție pentru copiii noștri”, inclusiv pentru propriul ei elev de clasa a 11-a.
Orașul nu a spus imediat dacă vor exista scutiri sau care va fi sancțiunea pentru refuz, deși de Blasio a declarat mai târziu luni pentru MSNBC că „va exista în mod clar consecințe”. Precedenta cerință de vaccinare sau testare avea prevederi pentru suspendări neplătite pentru lucrătorii care nu se conformau.
De Blasio a declarat că orașul va începe să negocieze săptămâna aceasta cu sindicatele din sistemul școlar cu privire la detalii, iar oficialii speră să ajungă la acorduri. Dar primarul a spus că orașul intenționează să implementeze cerința la 27 septembrie, cu sau fără o înțelegere.
Sindicatele care reprezintă angajații școlilor din oraș au spus că au nevoie de răspunsuri – și de contribuții.
„Înțeleg pe deplin de ce aveți cerința: Există o pandemie. Trebuie doar să ne asigurăm că negociem” adaptări în cazul în care un medic certifică faptul că cineva nu ar trebui să se vaccineze, a declarat Gregory Floyd, președintele Teamsters Local 237. Acesta reprezintă aproximativ 4.400 de agenți de securitate școlară.
Michael Mulgrew, președintele Federației Unite a Profesorilor, a declarat că trebuie negociate prevederi pentru excepțiile medicale și alte detalii și a evocat posibilitatea unui arbitraj „dacă este necesar”. Sindicatul directorilor de școli din oraș, Council of School Supervisors & Administrators, a declarat că va „lucra pentru a proteja drepturile și interesele membrilor noștri”.
Președintele sindicatului custozilor, Robert Troeller, a declarat că este îngrijorat de faptul că orașul a anunțat cerința fără a negocia. El a spus că el crede că aproximativ 60 la sută dintre cei 850 de membri ai Local 891 al Sindicatului Internațional al Inginerilor Operatori au obținut cel puțin o primă șansă, dar alții „sunt categoric împotriva acestui lucru”.
Cel puțin 63 la sută din toți angajații școlii au fost deja vaccinați. Deși această cifră nu îi include pe cei care ar fi putut să se vaccineze în afara orașului, de Blasio a declarat pentru MSNBC că oficialii au considerat că rata de vaccinare trebuie să crească „mult mai repede” decât a crescut.
Noua cerință a venit în contextul în care autoritățile federale de reglementare au aprobat în totalitate vaccinul COVID-19 de la Pfizer, unul dintre cele trei vaccinuri disponibile în Statele Unite. Toate au deja autorizație pentru utilizare în caz de urgență, dar oficialii speră că aprobarea completă va crește încrederea publicului în vaccinuri.
Școala începe la 13 septembrie pentru cei aproximativ 1 milion de elevi din școlile publice din oraș, fără a fi planificată nicio opțiune de învățare la distanță. Anul trecut, familiile puteau alege între învățarea exclusiv virtuală și o combinație de cursuri în persoană și la distanță.
Orașul New York a început săptămâna trecută să ceară dovada vaccinării pentru a intra în sălile de mese ale restaurantelor, săli de sport și în multe alte locuri publice, o politică în premieră națională pe care alte câteva orașe au copiat-o de când a fost anunțată. Între timp, statul New York a anunțat săptămâna trecută că angajații din spitale și căminele de bătrâni vor trebui să se vaccineze.
Mandatele de vaccinare pentru profesori sunt destul de rare până acum în Statele Unite, deși statul Washington, de exemplu, spune că profesorii trebuie să fie vaccinați sau riscă să fie concediați.
Cerințele de vaccinare sau testare pentru angajații din școli sunt ceva mai frecvente, existând în locuri precum Los Angeles și Chicago, care sunt cele mai mari două districte școlare din SUA după New York. Statul New Jersey s-a alăturat luni listei cu o nouă politică ce afectează profesorii și angajații statului.
În statul New York, sistemul judiciar a anunțat luni o regulă de vaccinare sau testare pentru judecători și angajați. Astfel de politici există deja pentru alți angajați ai statului și pentru lucrătorii sistemului de transport în comun.
Sursa: ActiveNews/Epoch Times/AP
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile