Actualitate

Vaccinat – Infectat – Mort: În Suedia și Marea Britanie 70% dintre decesele de COVID-19 sunt în rândul Vaccinaților complet

 

Confruntați cu creșterea dramatică a numărului de infectări în rândurile vaccinaților, „experții” au schimbat din mers discursul: „Dacă ești vaccinat, este adevărat că te poți infecta, dar nu mori!”. Realitatea îi contrazice flagrant.

Persoanele „complet vaccinate” au reprezentat marea majoritate a deceselor de COVID-19, în Suedia și Marea Britanie, în luna trecută, un fenomen care tinde să se generalizeze în tot Occidentul ultra-vaccinat. Agenția de Sănătate Publică din Suedia a raportat că 70% dintre decesele de COVID-19 înregistrate în perioada 1-24 septembrie i-au avut ca victime pe cei „complet vaccinați”, potrivit ziarului suedez Svenska Dagbladet.

În perioada respectivă, în Suedia s-au înregistrat circa 130 de cazuri de COVID-19 soldate cu moartea pacientului.
„Este vorba în continuare mai ales de persoane vârstnice, însă experții în vaccinare observă o tendință de scădere a protecției vaccinale în Suedia”, a scris Svenska Dagbladet.
Printre posibilele cauze ale creșterii numărului de decese în rândul vaccinaților se află faptul „că a trecut ceva timp de când cei mai în vârstă s-au vaccinat, că a crescut acoperirea vaccinală (procentul din populație vaccinat), că restricțiile au fost relaxate și că tulpina Delta a devenit dominantă”, a declarat microbiologul Farshid Jalalvand pentru ziarul suedez.
Numărul de decese a scăzut considerabil în Suedia, după ce autoritățile de aici au relaxat și mai mult restricțiile în luna iunie. În iulie și august s-au înregistrat practic zero decese de COVID-19, scrie LifeSiteNews.
Numărul morților a reînceput să crească la jumătatea lunii septembrie, dată la care aproape 75% dintre suedezii de peste 16 ani erau „complet vaccinați”.
În ciuda campaniei de vaccinare masive din Suedia, recenta creștere a numărului de infecții a dus la înregistrarea celui mai mare număr de cazuri de COVID-19 în azilurile și casele de bătrâni din luna februarie încoace.
Aceasta, în condițiile în care „experții” au afirmat că vaccinurile au rolul de a-i proteja în primul rând pe vârstnici, categoria de populație cea mai predispusă riscurilor COVID-19.
În fața acestei situații jenante, autoritățile sanitare suedeze au adoptat de săptămâna trecută un nou protocol de testare, care va ascunde proporția reală de infectați din rândurile vaccinaților.
Joia trecută, Agenția de Sănătate Publică din Suedia a anunțat că persoanele „complet vaccinate” cu simptome de coronavirus vor fi exceptate de la testare, la numai câteva zile după ce agenția a dezvăluit o creștere a numărului de decese în rândurile vaccinaților.

Vaccinat – Infectat – Mort

Și în Marea Britanie, situația este asemănătoare.
Un raport al Agenției de Securitate Sanitară a Marii Britanii (UKHSA), dat publicității pe 7 octombrie, arăta că marea majoritate a deceselor de COVID-19 din septembrie s-a înregistrat în rândurile celor „complet vaccinați”, la fel ca și majoritatea internărilor în spitale.
De notat că Marea Britanie are o rată de vaccinare aproape identică cu cea din Suedia.
În perioada 6 septembrie – 3 octombrie 2021, 70% dintre cazurile de COVID-19 soldate cu decese au survenit în rândul celor „vaccinați complet”, potrivit datelor UKHSA.
S-au înregistrat 2.281 de morți printre cei „vaccinați complet” și doar 611 la cei nevaccinați, în interval de 28 de zile de la un test pozitiv.
În rândurile persoanelor „vaccinate parțial” s-au înregistrat 98 de decese.
Numărul de decese în rândurile britanicilor „complet vaccinați” a cunoscut o creștere dramatică în luna august. În perioada 9 august – 5 septembrie, Public Health England a raportat 600 de decese de COVID în rândul nevaccinaților și 1.659 de decese în rândul celor vaccinați cu două doze.
Și din punct de vedere al spitalizărilor, ultimele cifre ale UKHSA arată că persoanele vaccinate sunt cu circa o treime mai numeroase decât cele nevaccinate: 3.910 de internați „complet vaccinați” față de  2.400 de internați nevaccinați.
Persoanele complet sau parțial vaccinate au reprezentat 64% dintre internări.
O tendință asemănătoare, de creștere dramatică a numărului de infectări, se înregistrează și în Statele Unite.
Un raport din septembrie al Departamentului de Finanțe a dezvăluit că aproximativ 60% dintre pacienții vârstnici din sistemul de asigurări Medicare, din statul Vermont, la data de 7 august, erau „complet vaccinați”.
De asemenea, Vermont, care este cel mai vaccinat stat american, a raportat luna trecută că 76% din decesele de COVID înregistrate în septembrie au fost în rândul celor „complet vaccinați”.
În statul Maryland, unde circa 85% dintre adulți sunt deja vaccinați cu cel puțin o doză, peste 40% din decesele recente de COVID-19 s-au înregistrat în rândurile celor „complet vaccinați”.
„În ultimele șase-opt săptămâni, peste 40% din persoanele care au murit în Maryland erau complet vaccinați”, a declarat săptămâna aceasta fostul director al CDC, Robert Redfield, în prezent consilier special al guvernatorului Larry Hogan.S
Sursa: Stefan Constantinescu/ ActiveNews 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile