Un nou studiu de la Universitatea din Oxford, publicat în revista Circulation a American Heart Association, a constatat că există un risc de patru ori mai mare ca vaccinul COVID-19 să provoace miocardită la bărbații sub 40 de ani decât o infecție COVID-19.
În cazuri rare, o infecție cu SARS-COV-2 poate provoca miocardită. Se știe, de asemenea, că vaccinurile împotriva COVID-19 provoacă afecțiunea. Consensul medical este că în cazul unei infecții ar exista un risc de 14 ori mai mare să provoace miocardită. Însă un nou studiu, de la prestigioasa Universitate din Oxford, contestă „argumentele” pe care s-ar baza acest consens.
Noul studiu, prezentat în emisiunea „Frontline Health” de la Epoch Times, a constatat că există o probabilitate de patru ori mai mare ca vaccinul COVID-19 să provoace miocardită la bărbații sub 40 de ani decât în cazul unei infecții cu COVID-19. De asemenea, acesta este primul studiu apărut într-o revistă mainstream care recunoște că oamenii mor din cauza miocarditei induse de vaccin.
Până în prezent, CDC nu a raportat niciun deces de miocardită provocată de vaccinurile COVID-19. Agenția susține că miocardita indusă de vaccinul COVID-19 este „în general ușoară”. Dar, dacă ne uităm la cifrele din acest raport, nu pare deloc o afecțiune „ușoară”, cel puțin pentru anumite grupe de vârstă.
Oferim un fragment din emisiunea de la Epoch Times TV:
„Afecțiunea miocardită este foarte rară. În 2019, un studiu global important a raportat că aproximativ 16 persoane din 100.000 au dezvoltat miocardită, iar dintre cei care dezvoltă miocardită, aproximativ 1 din 39 moare din cauza complicațiilor. Acestea sunt cifre pre-covid. Acest studiu de la Oxford a analizat aproape 43 de milioane (42.842.345) de persoane din Marea Britanie cu vârsta de peste 13 ani care au primit vaccinul Covid Pfizer, Moderna sau AstraZeneca între 1 decembrie 2020 și 15 decembrie 2021. Ei au descoperit că, din acest grup, puțin sub 3000 de oameni au dezvoltat miocardită, ceea ce înseamnă o rată de șapte persoane la 100.000.
În 2015, Departamentul Apărării din SUA a estimat că, în cadrul Serviciilor Armate ale SUA, aproximativ 16 membri la 100.000 au dezvoltat miocardită după o vaccinare împotriva variolei. Însă ceea ce este diferit în cazul miocarditei induse de vaccinul covid este că pare a fi mai letală la anumite grupe de vârstă. Studiul Oxford dezvăluie că aproximativ 350 de pacienți care au dezvoltat miocardită au murit într-o lună. Deci aproximativ 1 din 8 a murit din cauza bolii. În comparație cu datele din anul pre-pandemic, ar putea fi adevărat că miocardita în grupul vaccinaților este de 5 ori mai mortală decât în cazul miocarditei din datele din 2019? Ei bine, este greu de comparat direct aceste cifre, deoarece oameni din diferite grupe de vârstă sunt afectați în mod diferit. În studiul Oxford, cercetătorii au descoperit că miocardita a fost mai letală în cazul persoanelor de peste 60 de ani. De asemenea, datele lor arată că bărbații vaccinați sub 40 de ani au prezentat un risc de 4 ori mai mare de a dezvolta miocardită după a doua doză de vaccin Moderna decât din cauza infecției cu covid.
Unele cercetări au estimat că aproximativ 226 de pacienți la 100.000 dezvoltă miocardită dacă sunt internați pentru covid-19. Există însă cercetări care arată că tratamentul în timp util al infecției virale poate reduce în mod semnificativ riscul și severitatea miocarditei. O serie de profesioniști din domeniul sănătății intervievați la Frontline Health au spus că protocoalele covid-19 din spitale sunt adesea ineficiente și contribuie la decesul pacienților. Așadar, această cifră poate să nu reflecte severitatea bolii, ci tratamentul ineficient. De asemenea, nu mai avem de-a face cu versiunea inițială a virusului. Acesta a evoluat într-o formă mai blândă, iar șansele ca bărbații tineri sănătoși să fie spitalizați din cauza acestei noi variante de virus sunt, de asemenea, mici.
Dar riscul de a dezvolta miocardită în urma acestor vaccinuri ar putea fi mai mare, mai ales în cazul în care continuați să primiți rapeluri. Chiar dacă CDC spune că este o formă „ușoară” de miocardită, este vorba totuși de o vătămare a inimii și nu știm ce efecte va avea asupra tinerilor pe termen lung. Există cercetări care au descoperit că peste 75% dintre adolescenții și adulții tineri care dezvoltă miocardită după o a doua doză de vaccin Covid prezintă o formă de leziune observabilă la nivelul mușchiul inimii într-o investigație cardiacă RMN.
Se știe că acest tip de afecțiune provoacă moarte subită. Și, având în vedere că aceste vaccinuri cauzează decese din cauza miocarditei la o rată mult mai mare decât în cazul miocarditei din datele din 2019, aceste produse mARN nu pot fi o soluție universală („one-size-fits-all”).
Pentru unii oameni este ca și cum ar juca Ruleta rusească.”
Sursa: Irina Bazon / ActiveNews