Actualitate, Opinii

Valentin Boeru: Cât mai acceptăm minciuna în nebunia Covid?

Ceva nu este în regulă. Undeva, cineva minte și nu cred că o face dezinteresat. Dacă la mijloc nu sunt interese imense, peste capul nostru, despre care vom afla foarte târziu sau deloc, poate că sunt banii. Mulți. Foarte mulți. Nu ni-i putem imagina la cât de mulți sunt. Nu știm a-i scrie, și nici a-i citi. Și o mare minciună care ne tăvălește prin spaimă și ne îngheață gândirea și reflexele.

Până aseară, nimeni din România nu știa că au existat peste 16.600 de reacții adverse la vaccinare. Abia după ce o televiziune a dat lucrurile în vileag, a ieșit Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, să spună adevărul. Adevărul lui. Nimeni nu bagă mâna în foc dacă este o realitate care nu a mai putut fi ascunsă, sau a fost doar o formă de a calma lucrurile.

Unduitor, colonelul a recurs la aceeași tactică de învăluire. Procente, termene de raportare, cazuri cu denumiri pe care nici 1 la sută nu le-au priceput, agenții unde se raportează acestea, într-un cuvânt rețeta exactă prin care să nu devoaleze lucrurile ascunse, de fapt. O aiureală de cap perfectă. Era cu mult mai simplu să se spună că au murit atâți și că au fost afectați grav sau poate mai ușor atâți. Câtă vreme nu se întâmplă asta, e o minciună prin omisiune.

Presa străină abordează subiectul Covid cu mai multă lejeritate și mai mult curaj. „Persoanele complet vaccinate au cu până la 885% șanse mai mari de deces din cauza Covid-19 decât persoanele nevaccinate”, „Vaccinurile Covid cu ARNm pot da complicații la inimă” sau „Cea mai mare minciună: eradicarea pandemiei prin vaccinare – Dr. Mark Sircus”(www.activenews.ro). Sunt lucruri care trebuie știute de toată lumea, nicicum să fie ascunse. De ce Valeriu Gheorghiță, Raed Arafat sau alți susținători fanatici ai vaccinării nu au curajul să vorbească despre temele acestea delicate? Ce este în spate și nu trebuie să știm, deși subiectul ne privește pe toți? Se miră autoritățile de ce românii nu se înghesuie la vaccinare?

De ce ar da năvală, când politica de până acum a fost ascunderea adevărului?

Câtă încredere să ai când încă se raportează morții de anul trecut? Și nu se raportează, ci se REPORTEAZĂ. Unde au fost ținuți până acum, în ce registre și cui au folosit?

Ce socoteli s-au făcut pe seama lor și a noastră? C

e îi oprește pe Gheorghiță, Arafat, Cîțu și Iohannis să spună adevărul și despre cum am murit până acum, și cum o să murim de aici înainte, chiar dacă ar fi să ne vaccinăm de 20 de ori pe zi? Avem dreptul să știm asta, căci nu ne aflăm în proprietatea statului ca niște bunuri oarecare.

 

Sursa: Valeriu Boeru/national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile