Actualitate, Magazin

Valorile satanice: Inventatorul vaccinului experimental Astra Zeneca, care a provocat moartea multor oameni acum a devenit Păpușă Barbie!

Producătorul de jucării Mattel a anunțat miercuri că a creat o păpușă Barbie în onoarea profesoarei de vaccinologie la Universitatea din Oxford, Sarah Gilbert, care  a avut un rol major în crearea vaccinului Oxford/Astra Zeneca.

Vaccinul are un succes mixt în întreaga lume, dar  reprezintă o sursă de imensă mândrie în Regatul Unit.

Însăși Sarah Gilbert a găsit inițiativa “foarte ciudată”, dar a anunţat apoi într-un comunicat al firmei că speră ca acest lucru ”să inspire o viitoare generaţie de fete să muncească în domeniul ştiinţelor și tehnologiei”, notează AFP.

“Sper ca toți copiii care îmi văd păpușa Barbie să-şi dea seama cât de vitale sunt carierele ştiinţifice în ajutarea lumii care ne înconjoară”, a adăugat ea.

Respect pentru Sarah Gilbert – a fost înnobilată în iunie de către regina Elizabeta a II-a pentru seriviciile aduse sănătăţii publice şi cercetării medicale – dar suprinde( sau nu) cât de rapid se mișcă cele două companii adulmecând profitul din orice, în acest caz din profilul și gusturile copiilor: peste un miliard de păpuşi Barbie au fost vândute în lume de la lansarea jucăriri de către Mattel, în urmă cu 60 de ani.

Totuși, e cam mult pentru Astra Zeneca, după rapoarte privind cheaguri de sânge după administrarea vaccinului.

Pe lângă păpușa Sarah Gilbert, Mattel a dezvăluit cinci noi modele care onorează femeile care lucrează în domeniul științei, explicând că vrea să „inspire generația următoare, să învețe de la acești eroi”.

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile