Actualitate, Politic

Vasile Dîncu, exigențe și acuze aduse guvernului Cîțu. „Pensiile puteau fi mărite”, afirmă acesta

Vasile Dîncu, Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat vineri la Digi24 că pensiile puteau fi mărite cu peste 14%. Politicianul mai spune că acest lucru ar fi fost posibil chiar din septembrie 2020.

Pensiile puteau fi mărite

Guvernul Cîțu a declarat că următoarea majorare a pensiilor va avea loc doar în anul 2022. Sociologul, Dîncu, spune că a făcut niște calcule și a indicat că pensiile puteau fi crescute chiar din 2020.

Dîncu menționează și alte teme, precum: reforma din administraţia publică și tăierea sporurilor bugetarilor.

Acuză Guvernul Cîțu

În intervenția pe care acesta a avut-o, subliniază: „În ultima vreme am încercat să văd ce formă de liberalism are Cîţu. Mă aşteptam să văd un liberalism transformator la el, dar am văzut că el lucrează numai la reducerea costurilor.”

„Apeși și pe frână și pe accelerație”

Actualul Guvern contrazice faptul că toate aceste beneficii pe care le-ar fi avut populația erau posibile. Dîncu, răspunde: „Ce o să spună un partid de opoziţie? Bun, dacă nu vreţi să acceptaţi un dialog real… Voi sunteţi de la Guvern şi puteţi… Dacă reduceţi arieratele printr-o colectare mai bună… 9 miliarde au fost pierderile de arierate anul trecut. Asta am fi vrut noi să discutăm.

Nimeni nu mai crede că poţi reduce consumul şi în acelaşi timp să porneşti o creştere economică. Când mergi pe austeritate şi tăieri şi vrei să mergi şi pe creşterea economiei e ca şi cum apeşi şi pe frână, şi pe acceleraţie.”

Puteau fi mărite pensiile cu 40%?

„Anul acesta am avut 86 miliarde, factura la pensii. Trebuie 106 miliarde pentru o creştere de 26%. Asta însemna de la 82 la 106 miliarde. Există un calcul prin care poţi de unde poţi lua banii respectivi. Din Fondul de rezervă bugetară.

Când am venit în guvernul Năstase, Năstase avea două milioane de dolari în Fondul de rezervă bugetară. Fondul de rezervă ar trebui folosit pentru urgenţe, calamităţi, Doamne fereşte! Nu-l foloseşti pentru a-i da la primari.

Coaliția putea spune că nu se poate face cu 26% anul acesta. Ca un liberal ce este, domnul Cîţu trebuia să spună că poate face asta.”, a spus Dîncu la Digi24.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile