Actualitate, Externe, Politic

Viktor Orban a utilizat datele cetățenilor din înscrierile pentru vaccinul COVID-19 în folosul campaniei electorale

Partidul de guvernământ Fidesz, al prim-ministrului ungar Viktor Orban, a folosit datele cetățenilor din înscrierile la vaccinarea anti-COVID-19 pentru a difuza mesaje din campania electorală înainte de alegerile din Ungaria din aprilie 2022, potrivit unui raport al Human Rights Watch.

Nu au fost folosite doar datele din înscrierile pentru vaccinare, dar și datele din cererile de beneficii fiscale și din înregistrările ca membri ai asociației. Acest lucru încalcă drepturile legate de confidențialitate, arată raportul, și șterge linia de separație dintre partidul de guvernământ și resursele guvernamentale din Ungaria, scrie politico.eu.
„Folosirea datelor personale ale oamenilor, colectate pentru ca aceștia să poată accesa serviciile publice, și bombardarea lor cu mesaje de campanie politică este o trădare a încrederii și un abuz de putere”, a declarat Deborah Brown, cercetător principal în tehnologie la Human Rights Watch.
„Guvernul ungar trebuie să înceteze să exploateze datele personale în folosul unor campanii politice și să garanteze condiții echitabile pentru alegeri”, a adăugat Brown.
Potrivit raportului, persoanele care și-au transmis datele personale pe un site administrat de guvern pentru a se înregistra pentru vaccinul COVID-19 au primit mesaje politice menite să influențeze alegerile în sprijinul partidului de guvernământ.
Orban a câștigat al patrulea mandat consecutiv ca prim-ministru la alegerile din aprilie 2022, dar observatorii internaționali susțin că nu au fost corecte condițiile în care au avut loc alegerile generale.
Sursa: Iustina Filimon / ActiveNews 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile