Actualitate

Voiculescu habarnist! Nu știe ce a semnat și nu e la curent cu regulile în context COVID

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut într-o declarație de presă că în ordinul de ministrul nu scrie că cei decedați nu trebuiau să fie îmbrăcați. Ministrul se pare că nu este la curent cu ceea ce a semnat și s-a propus în România în context COVID.

Ce scrie legea?

Informația a fost una greșită, asta pentru că în ordin se arată că „aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Pompele funebre sunt de vină!

Voiculescu a susținut că nu el a semnat acel ordin, despre care a spus că nu conține nicio regulă privind hainele decedaților.

„Scuzați-mă, nu înțeleg întrebarea. Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. Ce să știu? Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat sunt de vină”, a spus ministrul Sănătății.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile