Actualitate, Politic

„Vrea să consume stocul de vaccin? Încetați cu abuzurile! Nu puneți în pericol o întreagă generație!”, transmite Maria Grapini despre vaccinarea copiilor

Guvernul României insistă pentru vaccinarea copiilor, în ciuda recomandărilor Uniunii Europene. Eurodeputatul PPU (social-liberal) Maria Grapini a solicitat la Bruxelles un răspuns ferm în privința vaccinării copiilor cu vârste sub 16 ani, o temă controversată, discutată într-un context care arată presiuni tot mai mari asupra părinților de a-și vaccina copiii, în ciuda tuturor opiniilor specialiștilor, care sunt rezervați în această chestiune și evită să facă o recomandare clară.

 

Maria Grapini

Maria Grapini a adresat întrebări cu solicitare de răspuns scris, iar în numele Comisiei Europene a răspuns Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Maria Grapini a adresat următoarele întrebări:

„1. Având în vedere informațiile contradictorii și lipsa unui mesaj coerent și documentat științific de OMS, legat de vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor, ce își propune Comisia să facă?

2. Va solicita informații și documentare științifică de la OMS, care primește sume consistente de la statele membre, prin care să se clarifice dacă este indicată sau nu vaccinarea copiilor?

3. Pot fi vaccinați copiii fără acordul părinților?”, a întrebat Grapini.

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a precizat că, deși Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației pentru a include utilizarea, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani, în prezent, unele state membre ale UE urmează această indicație, în timp ce altele, nu. Mai mult, înaltul oficial european a precizat că politicile, programele și serviciile de vaccinare țin de competența statelor membre și nu este o cerință expresă a UE. Acest lucru este valabil, de asemenea, pentru a decide dacă vaccinarea copiilor necesită sau nu consimțământul părinților.

„Vaccinurile împotriva COVID-19, provenite de la patru producători de vaccinuri – BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen, sunt în prezent autorizate pentru utilizare în UE. Toate aceste vaccinuri au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste, cu excepția celui din partea BioNTech/Pfizer care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste”, se arată în răspunsul transmis de Stella Kyriakides europarlamentarului Grapini.

“Guvernanții trebuie să informeze corect cetățenii privind vaccinarea copiilor! Iată răspunsul Comisiei Europene! De ce nu spune guvernul adevărul? Vrea să consume stocul de vaccin? Încetați cu abuzurile! Nu puneți în pericol o întreagă generație!”, transmite Maria Grapini.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile