Actualitate, Externe, Politic

Zaharova (MAE rus): „Acordul cu privire la cereale a fost sabotat de Zelenski și de teroriștii săi, conduşi de liderii forțelor speciale britanice”

Regimul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, sub conducerea Marii Britanii, a întrerupt acordul de cereale pentru a adăuga la șantajul nuclear şi pe cel alimentar, a scris, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram.

„Acordul cu privire la cereale a fost sabotat de Zelenski și de teroriștii săi, conduşi de liderii forțelor speciale britanice, pentru a adăuga la șantajul nuclear și cel alimentar. Ei nu au bani și arme suficiente. Au nevoie de mai multă moarte. Pe acest tron diabolic se află regimul de la Kiev: bani, arme, moarte”, a subliniat diplomatul rus, comentând acuzațiile ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, la adresa Rusiei.

Răspunzând atacurilor lui Kuleba, potrivit cărora Moscova ar încerca să transfere 500.000 de tone de cereale, cel mai probabil furate din Ucraina, reprezentantul MAE rus a subliniat că partea rusă s-a oferit cu mult timp în urmă să livreze propriile îngrășăminte țărilor nevoiașe, președintele rus, Vladimir Putin, și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, vorbind, în mod repetat, despre acest lucru.

CONTEXT

Rusia anunţă sâmbătă că îşi suspendă participarea la Acordurile de la Istanbul, care asigură o continuare a exporturilor de cereale ucrainene, vitale în aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, în urma unui atac cu drone care a vizat sâmbătă nave ruseşti în Crimeea.

”Având în vedere actul terorist al regimului de la Kiev cu participarea unor experţi britanici împotriva unor nave ale Flotei ruse la Marea Neagră şi a unor nave civile mplicate în securitatea culoarelor cerealiere, Rusia îşi suspendă participarea la punerea în aplicare a acordului privind exporturile de produse agricole prin porturi ucrainene”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile