Actualitate, Politic

Zelenksy a insultat locurile sfinte ortodoxe, pe care nici măcar sovieticii nu au îndrăznit să le atingă: – Serviciul ucrainean de securitate a efectuat percheziții la mânăstirea Lavra Peșterilor din Kiev, unde a fost interpretat cântecul „Maica Rusia’”

Ofițerii ai Serviciului ucrainean de securitate (SBU) au efectuat percheziții la mănăstirea Lavra Peșterilor din Kiev, potrivit presei ucrainene, care citează surse din cadrul forțelor de ordine, transmite BBC. Canalele locale Telegram publică, de asemenea, o fotografie în care apar mai multe persoane în uniformă militară lângă Lavra.

În urmă cu o săptămână, s-a aflat că SBU a deschis un dosar din cauza interpretării cântecului „Maica Rusia’” într-unul dintre templele mănăstirii.

„În timpul serviciului divin, în templu s-au auzit teze de natură propagandistică, care lăudau „lumea rusă””, a precizat departamentul într-un comunicat. Un dosar penal a fost deschis în temeiul articolului privind justificarea agresiunii armate împotriva Ucrainei.

Mânăstirea a precizat că preotul, la slujba căruia s-a întâmplat acest lucru, a fost îndepărtat.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat oficial perchezițiile, declarând că au loc „activități de contrainformații” ca parte a activității de „contracarare a activităților explozive ale serviciilor speciale rusești în Ucraina”.

Potrivit comunicatului serviciului, scopul măsurilor este „prevenirea utilizării Lavra ca o celulă a” lumii rusești „, verificarea datelor privind utilizarea spațiilor (mănăstirii) pentru adăpostirea grupurilor de sabotaj și recunoaștere, a cetățenilor străini, depozitarea de arme etc.; protejarea populației de provocări și acte teroriste” .

SBU, Poliția Națională și Garda Națională inspectează teritoriul și spațiile Lavra, caută obiecte interzise pentru circulația în acest loc, verifică persoanele aflate pe teritoriul Lavra în ceea ce privește implicarea lor în activități ilegale în detrimentul suveranității de stat a Ucrainei, mai aratăm serviciiul ucrainean de informații.

 

Sursa: G4Media.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile