Actualitate, Politic

25.000 de refugiați ucraineni sunt în România – Anunț de ultim moment

Guvernul României a anunțat că la ora actuală pe teritoriul României au intrat până în această dimineață peste 46.000 de refugiați, fugiți din Ucraina, care este aflată în plin război cu armata Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a mai anunțat şi despre noile măsuri pe care la va lua România în sprijinul Ucrainei.

Guvernul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dan Cărbunaru, a anunţat, duminică, noi măsuri luate de România pentru sprijinirea Ucrainei. România va acorda un ajutor în valoare de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie, echipamente militare, dar şi alimente, apă şi medicamente.

 Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente. Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Fluxul de cetățeni ucraineni care intră în România

Până la 6:00, în această dimineață, erau centralizate mai multe oferte de sprijin constând în alimente, apă, cazare şi alte forme de sprijin, care vor începe să fie distribuite în funcție de nevoile date de situația din Ucraina. Le mulțumim tuturor celor care au transmis aceste forme de solidaritate, transmite Guvernul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, 22.785 au iesit deja din România aseară, 25.000 cetățeni ucraineni au rămas România, 102 au solicitat protecția statului român, făcând cerere de azil.

Taberele mobile: sunt deja 2 operaționalizate la Sighetu Marmației şi Siret. 41 cetateni ucraineni  în Siret care vor pleca către spaţiile de cazare. Celor 41 de ucrainieni de la Siret li se adaugă 100 de studenți indieni care vor fi găzduiți momentan tot aici, iar după vor fi îndrumați către Otopeni pentru repatriere.

În legătură cu situația punctului de trecere Siret, pentru a veni în sprijinul categoriilor vulnerabile cetățenii ucraineni– copii, gravide, bătrâni, personae bolnav – SMURD si autoritățile ucrainene îi vor prelua pe ucrainieni pentru a îi adduce mai repede în tara noastră. Local, autoritățile au pus la dispoziție mai multe microbuze cu alimente, cât și alte lucruri necesare. Acestea au fost distribuite către Cernăuți si Sorotvino, se arată în comunicatul Guvernului, care a anunțat că vom prelua şi răniți din Ucraina.

Sursa: EVZ

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x